Viorel Badea: Sunt îngrijorat de declaraţia pe care a facut-o vicepremierul Ungariei, declaraţie care mi se pare în egală măsură răuvoitoare şi periculoasă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
viorel badea
viorel badea

Senatorul PDL, Viorel Badea, președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senatul României, atrage atenţia vicepremierului Zsolt Semjen că reorganizarea administrativă a României este un atribut exclusiv al statului român, iar statul român urmăreşte să respecte interesele cetatenilor săi indiferent de apartenenţa etnică a acestora, spune acesta într-un comunicat de presă.

Totodată, îmi exprim nedumerirea faţă de elementele de discurs extremist care apar în intervenţia vicepremierului ungar care, deşi face parte dintr-un partid european de centru-dreapta, reînvie experimente administrative de sorginte sovietică, deja condamnate de istorie.

I-aş sugera domnului vicepremier al Ungariei să-şi concentreze atenţia pe faptul că în Ungaria comunitatea românilor nu se bucură nici măcar de jumătate din drepturile de care se bucură cetăţenii români de etnie maghiară. Poate domnul vicepremier va înţelege că „o problemă de viaţă şi de moarte” este lipsa recunoaşterii Bisericii Ortodoxe Române sau lipsa reprezentativităţii parlamentare pentru românii din Ungaria.

În consecinţă, îl asigur pe colegul meu de la Budapesta că planul de reorganizare administrativ-teritorială a României va fi unul echilibrat, în deplină consonanţă cu legislaţia europeană în materie, păstrând întocmai caracterul etnic al fiecărei naţiuni din România şi bogăţia tradiţională a fiecărei minorităţi naţionale, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel