Violeta Alexandru, veşti pentru 50.000 de români. Cresc două indemnizaţii, după mărirea pensiilor
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Violeta Alexandru, ministrul Muncii
Violeta Alexandru, ministrul Muncii
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că mai cresc două categorii de indemnizaţii, după ce pensia a crescut cu 14 la sută.

"În aceste zile se plătesc pensiile. În calendarul obișnuit, fără întârzieri, așa cum este normal.

Odată cu creșterea punctului de pensie, încă două categorii de beneficii vor crește de la 1 septembrie: indemnizațiile de însoțitor și indemnizațiile membrilor Uniunilor de creatori legal constituite. Sunt peste 53.000 de persoane care vor primi indemnizațiile mai sus amintite, mărite de la 1 septembrie.

Indemnizația de însoțitor reprezintă 80% din valoarea punctului de pensie, iar creșterea valorii punctului de pensie a condus la creșterea cuantumului indemnizației de la 1.012 lei la 1.154 lei, o creștere de 142 lei, pentru un număr de aproximativ 40.000 beneficiari.

Indemnizația pentru membrii uniunilor de creatori legal constituite reprezintă 50% din cuantumul pensiei celui ce are statut de membru în această uniune, astfel că odată cu mărirea valorii punctului de pensie, se vor mări de asemenea veniturile a peste 13.000 de beneficiari.", a scris Violeta Alexandru pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel