România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Alexandra Cheroiu | Publicat pe: 15 iul, 20:12
Violeta Alexandru acuză PSD: ”Aruncă bugetul în aer”. Avertisment despre FALIMENTUL autorităților locale
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a acuzat PSD că a luat o decizie populistă când a modificat în Parlament o Ordonanţă a Guvernului prin care nu doar medicii din prima linie care luptă cu COVID-19 beneficiază de 2.500 lei pe o perioadă de două luni, ci şi angajaţii din sistemul de asistenţă socială, indiferent dacă sunt sau nu implicaţi în lupta împotriva coronavirusului.

”Acum două luni, în plină perioadă de criză, din grijă pentru beneficiari: bătrâni, persoane adulte sau copii aflaţi în sistemul rezidenţial, am cerut angajaţilor acestor centre să rămână în izolare preventivă la locul de muncă timp de 14 zile. Considerând că au făcut un efort suplimentar, am cerut, ulterior, în guvern şi am primit susţinere pentru acordarea unui stimulent de 1.150 lei. Doar pentru zilele în care au existat măsurile de «carantină instituţionalizată», cum am numit-o. Când Ordonanţa cu această măsură ajungea în Parlament, mă străduiam să organizez resursele financiare identificate pentru acoperirea acestui stimulent. Aici Ministerul Fondurilor Europene mi-a acordat tot sprijinul. Adoptată în Parlament, urma punerea în practică pentru aceşti salariaţi care traversaseră o perioadă cu mai multe responsabilităţi decât într-una normală. PSD m-a blocat!”, a scris Violeta Alexandru miercuri, pe Facebook.

Ministrul Muncii adaugă că, în paralel, în luna mai, PSD a modificat o altă Ordonanță de Guvern prin care Ministerul Sănătății acorda stimulentul de 2500 de lei, pe perioada de două luni, pentru personalul medical aflat în prima linie, introducând un paragraf prin care și angajații din sistemul de asistență socială urmau să beneficieze de aceeași sumă, chiar și fără să fie implicați în lupta împotriva pandemiei.

Violeta Alexandru susține că măsura a fost luată fără nicio estimare bugetară, PSD arătând că ”nu le-a păsat de corectitudine”, fapt ce poate avea consecințe economice grave pentru autoritățile locale.

Potrivit ministrului Muncii, schimbarea făcută de PSD are urmatoarele consecinţe:

"- Nu sunt identificate fonduri pentru o plată sigură tuturor angajaţilor din asistenţă socială. Este din seria: noi v-am dat, chiar dacă ştiu că aruncă bugetul în aer dublând, triplând cheltuieli publice într-o perioadă grea, din punct de vedere economic.

- Nu există nicio metodologie prin care să se poată identifica categoriile de angajaţi, altele decât cele aflate în izolare preventivă la locul de muncă (cu privire la care avem, totuşi, o evidenţă şi care au acţionat în prima linie pentru combaterea COVID-19). Se deschide calea către plata din bani publici către oricine pretinde că a avut legătură cu lupta anticovid.

- PSD aruncă autorităţile locale în faliment. Prin amendamentul PSD, autorităţile publice locale sunt puse în situaţia de a plăti acest stimulent tuturor angajaţilor din sistemul public de asistenţă socială, MMPS trebuie să îi plătească pe cei din sistemul privat".

Violeta Alexandru a cerut sprijinul primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene şi oamenilor responsabili pentru a găsi soluţii, pentru că ”bugetul public nu este nelimitat“.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro