Violențe Paris. Ce au zis liderii lumii despre protestele din Franța
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Protest 'Vestele galbene': Sâmbătă, mobilizare 'excepțională' a forţelor de ordine
Protest 'Vestele galbene': Sâmbătă, mobilizare 'excepțională' a forţelor de ordine
A fost o nouă sâmbătă cu violențe mari la Paris. Nu au lipsit nici reacțiile din partea liderilor lumii.

Vladimir Putin a făcut apel la umanitate în contextul violențelor de la Paris. Și președintele Erdogan a avut o reacție cerând ca Franța să nu folosească forța în exces. Același mesaj a venit și din partea lui Matteo Salvini, cel care conduce partidul Liga, considerat de extremă-dreaptă. Pe de altă parte Donald Trump a atacat și el reacția autorităților franceze, făcând referire la acordul climatic de la Paris.

Erdogan a criticat ”violența disproporționată”. 'Uitaţi-vă puţin la ce fac poliţiştii celor care îi criticau pe poliţiştii noştri', a reacţionat preşedintele Erdogan, potrivit căruia Europa 'a eşuat pe planurile democraţiei, drepturilor omului şi libertăţilor'.

„Acordul de la Paris nu funcţionează aşa de bine pentru Paris. Proteste şi revolte peste tot în Franţa”, a scris Trump pe Twitter, în a patra zi de acţiune a 'vestelor galbene'.

„Oamenii nu vor să plătească mulţi bani, în mare parte către ţări din lumea a treia (care sunt conduse îndoielnic), ca să protejeze poate mediul', a continuat el. 'S-a cântat 'Îl vrem pe Trump. Iubesc Franţa', şi-a încheiat preşedintele american postarea.

Totodată, TV5 transmite că pagubele de la începutul manifestațiilor, de la jumătatea lunii noiembrie, se ridică la 1 miliard de euro. Protestul vestelor galbene, mai precizează sursa citată, a eclipsat o contra-manifestație a ecologiștilor care a trecut aproape neobservată. Aceștia militau pentru introducerea accizei pe carburanți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel