Data publicării:

Vinovații în cazul accidentului aviatic din Apuseni riscă închisoare pe viață

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Avion prabusit
Avion prabusit

În urmă cu o lună a avut loc accidentul aviatic care a dus la moartea lui Adrian Iovan și a Aurei Ion. Nici până astăzi nu s-au găsit vinovații, iar autoritățile încearcă să vadă cine se face răspunzător de acest eveniment tragic.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus începerea urmăririi penale pentru mai multe infracţiuni în cazul accidentului aviatic din Apuseni.

În comunicatul Parchetului de pe lângă ICCJ se arată că se efectuează urmărirea penală pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, neglijenţă în serviciu, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectare măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi pentru infracţiunea prevăzută de articolul 98 raportat la articolul 110 din Codul aerian.

De la 15 la 25 de ani de închisoare

Potrivit articolului 98 din Codul aerian, încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa zborului, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani, iar articolul 110 din acelaşi act normativ, la care se face raportarea, stabileşte că, dacă faptele au avut ca urmare decesul uneia sau al mai multor persoane, pedeapsa este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi, informează Ziarul Ring.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel