Vine FRIGUL! Dr. Adrian Marinescu, sfaturi pentru români. Cum ținem bolile departe de noi în perioada rece a anului
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vine FRIGUL! Dr. Adrian Marinescu, sfaturi pentru români. Cum ținem bolile departe de noi în perioada rece a anului / Foto: Pixabay
Vine FRIGUL! Dr. Adrian Marinescu, sfaturi pentru români. Cum ținem bolile departe de noi în perioada rece a anului / Foto: Pixabay
Medicul Adrian Marinescu a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS ce ar trebui să facem în perioada rece a anului astfel încât să nu ne îmbolnăvim.

Vremea se va răci brusc în următoarea perioadă, au anunțat meteorologii. Am putea avea chiar în jur de minus 10 grade ( Vezi AICI știrea), iar odată ce temperaturile vor fi mai scăzute, va fi necesar și să ne luăm măsuri suplimentare de precauție astfel încât să nu ne îmbolnăvim. DC NEWS l-a contactat pe Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, pentru a ne oferi câteva sfaturi pentru români în condițiile în care vom avea de-a face cu o răcire a vremii atât de bruscă.

"În momentul în care vine sezonul rece, cu siguranță că vorbim de infecțiile respiratorii, vorbim de virusuri, vorbim de bacterii, vorbim bineînțeles de gripa de sezon, ca să nu discutăm și de pandemie. Măsurile sunt cam aceleași, cele care să prevină, poate că un plus ar putea să fie nu neapărat dacă avem o scădere cu 10 grade, dar când va fi mult mai frig, va fi protecția individuală cu îmbrăcăminte care să fie corespunzătoare, cu timp care să nu fie prelungit de stat afară, sunt lucrurile pe care le facem în general. Să acoperim capul în momentul în care este frig pentru că persoanele vulnerabile pot să dezvolte diverse infecții importante, chiar și meningită sau otită, deci sunt lucrurile pe care le știm deja destul de bine.", a declarat medicul Adrian Marinescu.

Ce trebuie să facem pentru a ne crește imunitatea

L-am întrebat pe medicul Adrian Marinescu și ce putem face pentru a ne crește imunitatea în această perioadă.

"Nu există creșterea imunității apăsând pe un buton, ar fi ideal să fie așa și atunci știm în general că un complex de vitamine pe care să îl luăm în sezonul rece pentru 2-3 luni, neavând o alimentație care să ne asigure aceste vitamine, este indicat. În general imunitatea se echilibrează prin stilul nostru de viață: felul în care mâncăm, modul în care avem un stil activ de viață etc. Această imunitate se construiește în timp, în niciun caz nu reușim să rezolvăm acest aspect într-un anumit sezon rece.", ne-a explicat doctorul.

Întrebat care sunt simptomele tipice unei răceli pe care nu le găsim deloc în cazul bolii COVID-19, medicul a răspuns: "O infecție virală cum e Sars-Cov-2 are o paletă atât de largă de simptome încât este evident că prindem și răceala. Ba dimpotrivă, mai degrabă seamănă cu o gripă, mai degrabă sunt niște simptome pe care le găsim în general mai rar într-o viroză."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel