Vindea clor amestecat cu apă. Amendă RECORD și dosar penal
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
O firmă din Galați a primit o amendă record și dosar penal pentru că vindea clor amestecat cu apă.

O firmă din Galați a fost amendată cu 65.000 de lei pentru că a încercat să vândă clor amestecat cu apă, produs pe care îl comercializa sub titulatura de soluție de dezinfectare. Polițiștii au mai descoperit că angajațiii foloseau o instalație improvizată pentru realizarea amestecului.

Descoperire făcută în timpul unei razii

Descoperirea a fost făcută în timpul unei razii a polițiștilor gălățeni. Reprezentanții societății au fost amendați și sunt cercetați penal, iar polițiștii au confiscat aproape 15.000 de litri de clor.

„În incinta unei societăți comerciale, din municipiul Galați, a fost descoperită o instalație improvizată cu ajutorul căreia se obținea o soluție de dezinfectare, prin amestecarea unei soluții concentrate de hipoclorit de sodiu (clor) cu apa extrasă dintr-un puț forat în curte, pentru care nu exista autorizație de mediu/gospodărire a apelor. Produsul rezultat era ambalat și comercializat ilegal, ca soluție de dezinfectare, către mai multe societăți comerciale din județul Galați, fără a înregistra in evidența contabilă relațiile comerciale desfășurate. Societatea respectivă a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 65 000 de lei și s-a dispus indisponibilizarea cantității de 14.158 litri hipoclorit de sodiu. Față de reprezentanții societății se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și utilizarea resurselor de apă în diferite scopuri, fără autorizația de gospodărire a apelor", a anunțat Poliția Galați.

Ce cantitare a fost confiscată de polițiști

În cadrul aceleiași acțiuni, a fost descoperită o altă societate comercială care obținea produse de dezinfectare prin diluarea unei soluții concentrate de clor, fără a deține acte de reglementare pentru activitatea de producere, depozitare și comercializare. În acest caz, au fost confiscați 3.390 litri de înălbitor lichid și a fost aplicată o amendă de 5.000 de lei, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel