Data actualizării:
Data publicării:

Vin românesc celebru - cele mai multe pesticide cancerigene dintre toate sortimentele prezente în Marea Britanie

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Economie
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Un raport dezvăluie că un vin de la Cramele Recaș, Feteasca Regală, ocupă tristul loc de lider în ceea ce privește conținutul de pesticide cancerigene în supermarketurile din Marea Britanie.

UPDATE: Cramele Recaș: ”Toți producătorii de vin folosesc pesticide pentru protejarea viei”. Dar de ce topul din DailyMail, care punea vinul românesc pe primul loc, este fals. A fost șters articolul

Cu nu mai puțin de 6 pesticide cancerigene identificate, acest vin românesc se află în fruntea listei vinurilor toxice, scrie Daily Mail.

Un studiu efectuat asupra a 72 de sortimente de vinuri a arătat că peste jumătate dintre acestea conțin urme de cel puțin un pesticid. Vinul alb Feteasca Regală de la Cramele Recaș a fost identificat cu șase pesticide distincte, iar în total s-au găsit 19 pesticide, inclusiv șase legate de dezvoltarea cancerului.

Recomandarea pentru consumatori: Vinul Organic - o soluție sigură

Nick Mole, cercetător PAN UK, a avertizat că expunerea la aceste pesticide este periculoasă pentru sănătate și că vinul organic reprezintă o alternativă mai sigură. Consumul de vin organic, etichetat cu logo-ul Asociației Solului, este o opțiune mai sănătoasă, eliminând utilizarea pesticidelor sau a substanțelor chimice sintetice.

Expertul a subliniat că extinderea testelor pentru reziduuri de pesticide ar trebui să devină o practică comună pentru toate produsele consumate de publicul britanic.

Aceste rezultate semnalează o creștere semnificativă a proporției de vinuri care conțin mai mult de un reziduu de pesticide - de la 14% în 2016 la 50% în prezent, conform ultimului raport al testelor.

Specialiștii în domeniu și organizațiile non-profit insistă asupra necesității extinderii testelor pentru reziduurile de pesticide, nu doar pentru vin, ci și pentru toate produsele consumate de publicul britanic. În plus, promovarea producției organice în Marea Britanie ar putea reduce semnificativ riscurile asociate cu consumul de alimente și băuturi contaminate cu pesticide, având un impact pozitiv asupra mediului și sănătății consumatorilor.

Rezultatele alarmante subliniază importanța și urgența adoptării unor măsuri mai stricte pentru protecția consumatorilor și promovarea unei producții mai sigure și mai ecologice în industria viticolă și în agricultură, în general.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel