Vin banii de motorină. Anunț pentru 10.000 de fermieri
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că aproape 90 de milioane de lei vor intra în conturile a peste 10.700 de beneficiari pentru motorina utilizată în agricultură.

"MADR a aprobat prin ordin de ministru cantitățile de motorină utilizată în agricultură în primul trimestru al acestui an, determinate la plată de către APIA, pentru care se acordă ajutor de stat sub formă de rambursare.

Astfel, cantitățile totale de motorină prevăzute în actul normativ sunt de 58.540.501 litri, iar valoarea totală a ajutorului de stat aferent este de 89.515.233 lei, pentru un număr de 10.729 beneficiari.

Ordinul a fost transmis către Monitorul Oficial, urmând ca APIA să demareze efectuarea plăților după publicare.

Reamintim că prin Hotărârea Guvernului nr. 1174/2014, până la finele anului 2023, se acordă ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, respectiv prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei, utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare", a transmis Ministerul Agriculturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel