CURS FRANC ELVEȚIAN. Ce au decis Darius Vâlcov, ministrul Finanțelor și Mugur Isărescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
După o întâlnire de două ore, cu Mugur Isărescu, ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov a declarat că există soluții pentru românii care au credite în franci elvețieni.

"Sunt 75.412 de credite afectate, nu 150.000 așa cum s-a spus. Există o soluție la această problemă, din iulie anul trecut. Guvernul a aprobat și a susținut rescadențarea( OUG 46/2014 ) creditelor pentru persoanele care aveau un nivel al veniturilor sub un anumit prag", a spus ministrul Darius Vâlcov, care a precizat că această ordonanţă va ajunge în Parlament cu un cadru lărgit, în aşa fel încât să îi includă şi pe cei peste 75 de mii de români.

CITEȘTE ȘI: Case de brokeraj din întrega lume înregistrează pierderi masive din cauza francului

"Trebuie să avem discuții cu băncile pentru a urgenta aplicarea măsurii. Săptămâna viitoare vor mai exista discuții. O bancă, nu dau numele, dar are mare parte din aceste credite, are un program propriu, care va face convertirea din franc în leu, apoi vor aplica un discount pentru a reduce din această creștere", a mai spus Darius Vâlcov.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Vâlcov să discute cu oficialii BNR pe această temă.

Cursul francului elveţian anunţat de BNR a crescut vineri cu 2,2%, la 4,4228 lei/franc, şi a atins un nou maxim, în timp euro a urcat de la 4,5034 lei la 4,5095 lei, iar dolarul a atins şi el un nou maxim, de 3,8863 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel