Vîlceanu, DEMISIE din funcția de vârf din PNL- UPDATE/ Culise din PNL: ”Da, i s-a cerut lui Florin Cîțu să facă un pas în spate”. Cum a reacționat liderul liberal
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Facebook Florin Cîțu
foto Facebook Florin Cîțu
Dan Vîlceanu a vorbit despre nemulțumirile din PNL la adresa lui Florin Cîțu. El a recunoscut că i s-a cerut un pas în spate și a dezvăluit reacția liderului PNL. 

UPDATE: După ședința de astăzi de la PNL, în urma căreia Florin Cîțu a anunțat că a convocat BEx al PNL pentru sâmbătă, la ora 12:00, Dan Vîlceanu, mâna lui dreaptă în PNL, secretar general al partidului, a invocat posibila sa demisie, spunând despre funcția de ministru că ”Nu e scopul meu în viață să fiu ministru toată viața, aș putea să plec oricând”.

Despre demisia sa de la conducerea PNL, Dan Vîlceanu a spus: ”În ceea ce mă privește, nu vreau să particip la așa ceva. La ședința de mâine îmi voi anunța demisia din funcția de secretar general”. 

Pe de altă parte, Florin Cîțu a spus că-și va anunța decizia mâine. 

Citește și: BREAKING NEWS  Florin Cîțu: Am convocat un BEx mâine, la ora 12:00. Cât voi rămâne la PNL, voi respecta regulile și statutul

O scrisoase comună semnată de mai mulți lideri PNL i-ar cere demisia lui Florin Cîțu de la conducerea PNL. ”Nu am văzut niciun document” spune Dan Vîlceanu, secretar general al PNL. Ministrul afirmă, în fața jurnaliștilor, că ”trebuie să am documente statutare, e o chestiune pe care aplici statutar, Doamne iartă-mă, vorbim de legi aici!” referindu-se la convocarea unei ședințe pentru astăzi: ”Nu am niciun fel de solicitare pentru convocarea unui Birou Permanent Național sau de Birou Executiv, îmi pare rău. Dacă voi avea (o solicitare), conform statului, voi convoca ședința.” a întărit el. 

”La mulți ani, ce să-i urez?” a spus el întrebat despre o urare pentru Florin Cîțu, care astăzi împlinește 50 de ani. ”Viața oamenilor nu înseamnă numai politică, înseamnă și multe alte lucruri” a mai spus Dan Vîlceanu, care i-a mai urat președintelui PNL ”sănătate”. 

Despre ce se întâmplă acum în PNL, liderul liberal spune că nu a mai asistat niciodată la așa ceva. Joi seară, când se pare că a fost petrecută ziua de naștere a președintelui PNL, Dan Vîlceanu recunoaște că ”am avut o discuție, în care asta i s-a cerut (pasul în spate n.r.), în caz contrar urmând a fi demarată o procedură pentru care nu există niciun document”. 

Florin Cîțu ”a cerut o explicație să vadă care sunt nemulțumirile”. Conform lui Dan Vîlceanu, una dintre nemulțumiri ar fi fost că nu a demarat programul de investiții ”Anghel Saligny”. ”Nu are cum să-l gestioneze președintele PNL, ci Ministerul Dezvoltării și premierul” a spus secretarul general al PNL. 

”Singurul care-l poate schimba este președintele Klaus Iohannis”

Analistul politic Bogdan Chirieac a subliniat că singurul care decide în acest caz este președintele Klaus Iohannis: ”Personajul principal aici și singurul care hotărăște este președintele Klaus Iohannis, nimeni altcineva. (...) Pentru stabilitatea României, a-l schimba acum din funcția de președinte PNL, că l-au amenințat că îl schimbă și din funcția de președinte al Senatului, această schimbare de funcții, cu România aflată în această criză profundă, ridică mari semne de întrebare. Singurul care l-a putut schimba din funcția de președinte PNL pe Ludovic Orban a fost președintele Klaus Iohannis, singurul care îl poate schimba pe Florin Cîțu este tot el." Citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel