Vila lui Plahotniuc din București va fi pusă sub sechestru
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Vladimir Plahotniuc  Foto: Facebook
Vladimir Plahotniuc Foto: Facebook
Procuratura Generală a Republicii Moldova anunță că proprietăți ale fostului oligarh moldovean, Vladimir Plahotniuc, estimate la peste 160 milioane de lei, urmează a fi puse sub sechestru de către autoritățile din România, Franța și Elveția.

Conform unei note informative emise de Procuratura Generală, instituția „a administrat probe suplimentare și a convins magistrații că anume Vladimir Plahotniuc este beneficiarul efectiv al bunurilor stabilite”. Sub sechestru vor fi puse vilele lui Plahotniuc din Elveția, Franța și România, 5 autoturisme și o barcă (înregistrate în Elveția). La fel, urmează a fi sechestrate 9 apartamente, înregistrate pe numele soției acestuia, precum și  4 autoturisme (înregistrate în Republica Moldova), potrivit Ziarul de Gardă.

Fostul oligarh moldovean deține o vilă de lux în Pipera

O vilă, o piscină cât un apartament și o gheretă albă cu un portar în ea. E cadru banal de Pipera, zonă rezidențială în nordul Bucureștiului, numai că aici, pe strada Erou Iancu Nicolae și-a înregistrat adresa de domiciliu Vladimir Plahotniuc, cel mai influent oligarh din Republica Moldova. La zece ani după ce și-a luat cetățenia română, menționează RISE într-o investigație despre vila lui Plahotniuc.

 

Fundația vilei se află pe terenul achiziționat de Gigi Becali de la armată, afacere pentru care latifundiarul român a făcut pușcărie, iar prin casă, la nivel de acte de proprietate, s-au perindat actualul șef al Parlamentului de la Chișinău, dar și un personaj care a avut legături strânse cu foști agenți KGB.

Omul care păzește casa nu știe cine sunt proprietarii, dar spune că o vizitează niște moldoveni de patru-cinci ori pe an, în vacanță. În acte, terenul de 1000 de metri pătrați, vila și piscina din dotare sunt acum în proprietatea unei firme cipriote. Offshore-ul Sigmateli LTD le-a cumpărat cu 1,3 milioane de euro pe 18 februarie 2011, conform tv8.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel