Viktor Orban, părăsit de o consilieră, după discursul de la Tușnad. Un text pur rasist, care i-ar fi plăcut chiar și lui Goebbels, a scris Zsuzsa Hegedus
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Sursa foto: Twitter/hvg
Sursa foto: Twitter/hvg
Declarațiile antisemite ale  premierului Viktor Orban în România a provoacat o demisie din cabinetul acestuia de la Budapesta. 

Zsuzsa Hegedus, consiliera lui Viktor Orban responsabilă cu incluziunea socială,  și-a prezentat, marți,  demisia de onoare și a transmis jurnaliştilor o scrisoare pe care a trimis-o dimineaţă lui Orban în care califică discursul drept unul „nazist”.

„Îmi pare sincer rău că trebuie să pun capăt unei relații din cauza unei poziții atât de rușinoase. Un text pur rasist, care i-ar fi plăcut chiar și lui Goebbels. (...) După un astfel de discurs, care contrazice toate valorile mele de bază, nu am rămas cu altă opțiune”, a scris fosta consilieră a lui Orban.

Totul dupa declaratiile controversate ale premierului machiar facute in Romania, la Baile Tusnad. 

„În Bazinul Carpatic, nu suntem de rasă mixtă, ci pur și simplu suntem un amestec de popoare care trăiesc în propriile noastre patrii europene. Iar atunci când stelele sunt potrivite și vremea este bună, aceste popoare se contopesc într-un fel de sos ungaro-panonimic, creând o nouă cultură europeană proprie. Pentru asta am luptat întotdeauna. Suntem dispuși să ne amestecăm unii cu alții, dar nu vrem să devenim o rasă mixtă”, spunea Viktor Orban în discursul de sâmbătă de la Băile Tușnad. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel