Viktor Orban lansează acuzații grave la adresa Statelor Unite
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul ungar Viktor Orban a vorbit marți seară în termeni duri la adresa Statelor Unite ale Americii, pe care le acuză de amestec în afacerile interne ale unor ţări din Europa Centrală. El a catalogat drept "pretext" acuzaţiile de corupţie lansate de Washington împotriva Budapestei.

"Statele Unite nu se limitează să intervină, ci acţionează în mod activ în viaţa politică a unor ţări din Europa Centrală", a afirmat Viktor Orban, într-o intervenţie pentru postul public M1. "Am intrat într-o eră nouă", a continuat acesta, citat de Mediafax.

Un climat de război rece se instalează între Statele Unite şi Rusia din cauza conflictului din Ucraina, a continuat premierul ungar, care a apreciat că ţara sa (membră a Uniunii Europene şi NATO) nu ar trebui să fie implicată în aşa ceva.

"Ei vor să ne implice într-un conflict în care nu avem nimic de câştigat", a insistat Orban.

Vezi și: Ungaria a înfuriat SUA. Victoria Nuland, telefon urgent la Budapesta

La mijlocul lui octombrie, Washingtonul a declarat indezirabili pe teritoriul american şase oficiali ungari de rang înalt, din cauza unor suspiciuni de corupţie.

"Orice persoană care cugetă ştie că acuzaţiile de corupţie nu sunt decât un pretext", a declarat Viktor Orban, care a apreciat că "Statele Unite vor influenţă".

Preşedintele SUA, Barack Obama, a menţionat în septembrie Ungaria printre ţările care reprimă societatea civilă.

La începutul lui decembrie, fostul candidat republican la Casa Albă, John McCain, a declarat despre Viktor Orban că este un "dictator neofascist". "Independenţa Ungariei este atacată", a reacţionat premierul ungar pentru radioul public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel