Viktor Orban: Dacă îl asculți pe Zelenski, e evident că acest război va dura mult timp
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Premierul ungar Viktor Orban a vorbit despre conflictul din Ucraina, după ntâlnirea cu Zelenski de la Bruxelles.

După întâlnirea cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Bruxelles, împreună cu alți lideri europeni, Orbán a remarcat că, dacă îl ascultă pe Zelensky, există puține șanse pentru pace sau încetarea focului, conform RMX.

„Ascultându-l pe președintele ucrainean, este evident că acest război se prelungește. Nu ne putem aștepta să se încheie în curând”, a spus premierul ungar în urma întâlnirii.

Orbán a fost însoțit de prim-miniștrii Greciei, Croației și Sloveniei, precum și de cancelarul austriac și de șefii de stat bulgar și cipriot. Toate părțile au participat la o întâlnire separată cu Zelenski la Bruxelles, unde a avut loc summitul UE, a declarat Bertalan Havasi, șeful de presă al premierului.

În ciuda pesimismului lui Orbán cu privire la încheierea conflictului în curând, el cere pace și încetarea focului.

„Salvarea de vieți este posibilă doar cu pace și încetarea focului. Noi, ungurii, rămânem de partea păcii”, a spus premierul într-un videoclip publicat joi pe pagina sa de socializare.

Orbán a remarcat că anul trecut Ungaria a oferit Ucrainei cel mai mare ajutor umanitar din istoria sa.

„Am permis ca peste 1 milion de refugiați din Ucraina să ne treacă granițele”, a adăugat el.

Premierul a subliniat că „noi, ungurii, vom continua să ajutăm ucrainenii cu ajutorul umanitar, dar nu vom continua să furnizăm arme”.

Orbán a spus că negocierile de pace, o încetare a focului cât mai repede posibil și o înțelegere care să conducă la o pace durabilă rămân în interesul Ungariei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel