Data publicării:

Viktor Orban continuă controversele: "Pacea în Ucraina depinde de SUA" 

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto Twitter Viktor Orban
Sursa foto Twitter Viktor Orban
Viktor Orban a declarat sâmbătă, unui ziar din Ungaria că războiul din Ucraina se va încheia în momentul în care SUA nu va mai finanța Kievul. 

Pacea în Ucraina depinde de Statele Unite, ucrainenii vor putea lupta numai atâta vreme cât americanii le vor acorda ajutor militar şi financiar, a opinat prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, într-un interviu publicat astăzi de ziarul "Magyar Nemzet".

El este de aceeaşi părere cu jurnaliştii publicaţiei amintite, potrivit căreia criza ucraineană s-a prelungit şi "acest lucru reprezintă un pericol."

Viktor Orban: "Nimeni nu se poate aștepta ca Ucraina să renunțe la teritorii"

 

Premierul Ungariei spune însă că nimeni nu se așteaptă ca Ucraina să cedeze din propriile teritorii Rusiei. 

"Ucraina va putea lupta doar atâta timp cât Statele Unite o susţin cu bani şi arme. Dacă americanii vor pace (în Ucraina), atunci va fi pace", a menţionat Orbán. Întrebat dacă se poate aştepta ca Ucraina să renunţe la o parte din teritoriu, "de dragul păcii, al securităţii energetice şi al prosperităţii Europei", premierul ungar a spus: "Nimeni nu se poate aştepta la acest lucru. Ucraina este un stat suveran, iar decizia când şi de ce să lupte trebuie luată de ucrainenii înşişi. Iar noi vom hotărî în ce măsură îi vom sprijini," a spus Orban. 

Orbán a amintit că în istorie încă nu s-a întâmplat ca "înainte de începerea convorbirilor de pace părţile să ştie dinainte care va fi rezultatul".

El a confirmat că în abordarea în ceea ce priveşte conflictul ucrainean Ungaria se conduce după propriile interese de securitate şi nu intenţionează să livreze arme Kievului. După cum a afirmat premierul Orbán, "Ungaria a hotărât că acesta nu este războiul ei." "Vom oferi asistenţă umanitară Ucrainei, ţinând cont de interesele naţionale ungare", a adăugat Orbán, conform agenției Rador. 

 

Viktor Orban: Menținerea Ungariei în afara conflictului, principalul obiectiv

 

Suveranitate, libertate, ocupare deplină a locurilor de muncă şi asistenţă pentru familii vor fi principalele obiective la care Ungaria nu va renunţa în 2023 chiar şi în condiţii greu predictibile, a declarat miercuri premierul ungar Viktor Orban într-o conferinţă de presă, transmite MTI.

Potrivit lui Orban, rămânerea ţării sale în afara războiului din Ucraina va continua să aibă o importanţă deosebită pentru Budapesta.

O altă prioritate a guvernului ungar va fi asigurarea creşterii economice a ţării simultan cu reducerea inflaţiei sub 10% până la finalul lui 2023.

Viktor Orban s-a referit la alegerile desfăşurate în luna aprilie, spunând că trei miliarde de dolari s-au confruntat cu trei milioane de alegători, iar cei din urmă au câştigat.

El a denunţat ceea ce a numit interferenţa străină şi stânga finanţată cu dolari. Nu cred că asta se va schimba în curând, a subliniat şeful executivului de la Budapesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel