Viktor Orban cere desființarea Parlamentului European: ”Redați controlul statelor membre!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Twitter Viktor Orban
Sursa foto Twitter Viktor Orban
Într-o postare pe Twitter, premierul Ungariei, Viktor Orban, a cerut desființarea Parlamentului European pe fondul scandalului de corupție Qatargate.

Scandalul recent de la Parlamentul European dezvăluie cum ”garanțiile anticorupție” ”au eșuat lamentabil”, a scris pe Twitter premierul ungar, Viktor Orban , propunând desființarea Parlamentului European ”pentru a restabili încrederea publicului”.

”Soluția noastră: crearea unui nou Parlament European, format din delegați naționali. Acest lucru ar asigura o mai bună perspectivă, responsabilitate și credibilitate!” a adăugat Orban.

”Acest lucru garantează o mai mare supraveghere, responsabilitate și credibilitate. Redați controlul statelor membre!”, a mai spus el potrivit Politico.

Un scandal de corupție, numit Qatargate, a zguduit Parlamentul European în ultimele săptămâni. Fostul vicepreședinte al instituției, Eva Kaili, a fost acuzat,ă în cadrul unei investigații asupra operațiunii, de lobby a Qatarului în UE.

Qatargate

Ca o scurtă trecere în revistă a scandalului de corupție de la nivelul Parlamentului European, Qatarul ar fi plătit sume mari de bani și ar fi oferit cadouri ”terților care dețin funcții politice sau strategice importante” în cadrul instituției europene.

Printre suspecți și vicepreședintele Parlamentului European - demis pe 13 decembrie - Eva Kaili și fostul europarlamentar, Antonio Panzeri.

În documentul autorităților judiciare belgiene, care invocă ”prezumția de nevinovăție” a suspecților, se precizează că se desfășoară procedurile pentru ”corupție a funcționarilor și a membrilor organelor Comunității Europene, spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel