Viktor Orban, acuzat de homofobie în trecut, așezat lângă soțul premierului Luxemburgului la cina NATO - Foto în articol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Viktor Orban, acuzat de homofobie în trecut, așezat lângă soțul premierului Luxemburgului la cina NATO / Foto: Facebook Viktor Orban
Viktor Orban, acuzat de homofobie în trecut, așezat lângă soțul premierului Luxemburgului la cina NATO / Foto: Facebook Viktor Orban
Premierul Ungariei, Viktor Orban, acuzat de homofobie în trecut, a fost așezat lângă soțul premierului Luxemburgului la cina NATO.

La cina participanților de la summitul NATO, zecile de invitați au fost așezați cu grijă de-a lungul mesei lungi, înconjurate de coloane din marmură de Bagnères și picturi spaniole. Pe măsură ce fotografiile de la cina NATO, organizată la palatul regal al Spaniei au apărut în presă, mulți au văzut rapid ceea ce un site de știri spaniol a descris drept imaginea summit-ului: premierul ungar, Viktor Orbán, așezat lângă Gauthier Destenay, soțul premierului Luxemburgului.

Deoarece premierul Ungariei a fost acuzat de homofobie în trecut, aranjarea scaunelor a stârnit speculații că ar fi fost intenționată, însă palatul regal al Spaniei nu a răspuns solicitării de a comenta acest aspect, scrie The Guardian.

Premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, l-a criticat pe Orban anul trecut pentru legea anti-LGBT din Ungaria

Aranjamentul scaunelor  de la cina NATO a venit la un an după ce soțul lui Destenay, premierul luxemburghez, Xavier Bettel, l-a criticat pe Viktor Orban din cauza unei legi ungare care interzice orice portretizare a persoanelor LGBT în materiale destinate copiilor.

"A fi învinuit la nivel național, a fi considerat anormal, a fi considerat un pericol pentru tineri – nu înseamnă a realiza că a fi gay nu este o alegere." a spus Bettel, care în 2015 a devenit primul lider al UE care s-a căsătorit cu cineva de același sex.

"Dar a fi intolerant este o alegere." a adăugat acesta.

Cuplul a ajuns, uneori, fără să vrea, pe prima pagină a ziarelor, după ce Destenay și-a luat o pauză de la practica sa în arhitectură pentru a-și însoți soțul în vizitele de stat și la summit-uri.

Vorbind la Paris Match în 2018, Destenay a spus că a participat la aceste evenimente oficiale "fără să pun întrebări sau să-mi spun că există un mesaj de transmis". El a adăugat mai târziu: "Dar dacă poate ajuta la schimbarea mentalității, cu atât mai bine".

"Salata rusească" din meniul summitului NATO de la Madrid iscă nedumeriri

În timp ce așteptau sosirea președintelui american Joe Biden și a altor lideri mondiali în locul de înaltă securitate al summitului NATO de la periferia Madridului, marți, oficialii internaționali și jurnaliștii au fost nedumeriți să găsească "salată rusească" în meniul restaurantului intern.

Conform Reuters, amestecul de mazăre, cartofi, morcovi și maioneză este un aliment de bază în meniurile restaurantelor spaniole, dar înainte de un summit la care se așteaptă ca Rusia să fie etichetată drept o amenințare la adresa securității în noul concept strategic al alianței din cauza invaziei sale în Ucraina, prezența sa în meniu a provocat consternare.

"Salată rusească la un summit NATO? Sunt puțin surprins de această alegere", a declarat jurnalistul Iñaki López pentru publicația spaniolă La Sexta.

Cu toate acestea, conținutul atractiv de carbohidrați al felului de mâncare a părut să prevaleze asupra numelui său îndoielnic și, potrivit rapoartelor, s-a vândut în câteva ore. O gândire mai diplomatică a fost aplicată la meniul servit marți seara miniștrilor apărării și de externe aflați în vizită la un banchet la Palatul baroc Santa Cruz din centrul Madridului. Jose Andres, bucătarul spaniol prezentat în serialul Netflix Chef's Table, care a coordonat masa, a servit gustări clasice, dar a adăugat și o "salată ucraineană", așa cum a făcut în restaurantele sale din Spania, notează Mediafax. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel