Viktor Orbán: Europa e în război până la brâu / Chirieac: Agentul lui Putin în Europa a spus un adevăr, dar nu l-a spus până la capăt
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarațiile premierului ungar Viktor Orbán.

Potrivit Antena 3 CNN, premierul ungar Viktor Orbán susține că Europa „este în război până la brâu“ și „speră din suflet să nu se bage în treaba asta până la gât“. Analistul politic Bogdan Chirieac a fost invitat la emisiunea Bertei Popescu, la același post de televiziune, unde a comentat declarațiile prim-ministrului de la Budapesta:

Viktor Orbán a spus un adevăr, dar nu a spus de ce este Europa până la brâu în acest război, fiindcă este singurul răspuns posibil pe care democrațiile de tip liberal îl pot da barbariei. Ce trebuia să facă? Să așteptăm ca Rusia să invadeze Ucraina, omorând tot ce întâlnea în cale, iar Europa să stea cu brațele încrucișate și eventual să sporească afacerile cu Federația Rusă?

Faptul că Europa este băgată până la brâu este în sensul în care Europa ajută economic și militar Ucraina, fără să participe cu trupe pe teren. NATO nu are trupe în Ucraina.

De asemenea, Federația Rusă și domnul Viktor Orbán, agentul lui Putin în Europa, ar trebui să aprecieze că nici Europa, nici Statele Unite ale Americii nu furnizează Ucrainei armă cu rază lungă de acțiune în așa fel încât să bombardeze Moscova de exemplu, sau Sankt Petersburg, așa cum fac rușii cu Kievul și alte orașe mari din Ucraina“, a spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -    Șantajul energetic al lui Putin se prăbușește pe măsură de vremea caldă se menține în Europa și furnizorii de energie se diversifică

Chirieac: Nu e ușor, pentru că e un cost pe care îl plătim cu toții

Moderatoarea Berta Popescu l-a întrebat pe Bogdan Chirieac cât va mai rezista Europa în această situație.

„Vom rezista câtă vreme e nevoie. Ne-a ajutat Dumnezeu cu o iarnă blândă, stocurile de gaz sunt aproape neatinse, se găsesc surse alternative, s-au construit vreo 12 terminale noi de gaz lichefiat, în Uniunea Europeană, anul trecut. Se găsesc surse alternative!

Nu e ușor, pentru că e un cost pe care îl plătim cu toții, inflație, criză economică, dar e mai bine decât să așteptăm cu sufletul la gura să vedem pe cine mai atacă Putin“, a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel