Viktor Orbán: Dezvoltarea relațiilor dintre Ungaria și Germania este de importanță strategică
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Premierul ungar Viktor Orbán pledează pentru dezvoltarea relațiilor dintre Budapesta și Berlin.

Viktor Orbán i-a trimis o scrisoare de mulţumire cancelarului german, Olaf Scholz, care l-a felicitat pentru victoria obţinută la alegerile parlamentare din Ungaria. În scrisoarea sa, premierul ungar a făcut un apel la dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări, a anunţat Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al premierului ungar, în comunicatul remis agenţiei ungare de presă MTI.

“Europa se confruntă astăzi cu provocări în urma cărora cooperarea dintre statele membre, bazată pe respect reciproc, trebuie să fie şi mai importantă decât înainte”, a scris Viktor Orbán.

Prim-ministrul ungar l-a asigurat pe cancelarul german că este pregătit să colaboreze în acest spirit deoarece consideră că dezvoltarea relaţiilor dintre Ungaria şi Germania este o chestiune de importanţă strategică, a explicat Bertalan Havasi conţinutul scrisorii.

Potrivit unui comunicat remis în cursul zilei de astăzi de guvernul federal german, Olaf Scholz l-a felicitat pe Viktor Orbán pentru recentul său succes la alegerile parlamentare din Ungaria şi i-a urat succes în viitoarele sale acţiuni, scrie Hirado.

Viktor Orbán: Ungaria prelungește până la 1 iulie înghețarea prețurilor la carburanți și alimente

Guvernul Ungariei a decis să prelungească până la 1 iulie măsurile de îngheţare a preţurilor la carburanţi şi la anumite alimente, a anunţat premierul ungar Viktor Orbán, miercuri.

Premierul a spus, într-un clip video publicat pe pagina sa de Facebook, că guvernul a abordat problema preţurilor la carburanţi şi la alimente în cadrul şedinţei sale de miercuri. Orbán a subliniat că preţurile cresc în toată Europa, cauza principală a creşterii fiind războiul, iar până la încheierea acestuia, preţurile vor tot creşte.

“Cu toate acestea, în Ungaria nu putem sta cu mâinile în sân: guvernul face tot posibilul pentru a proteja familiile de consecinţele creşterii preţurilor”, a declarat premierul. Orbán a adăugat că acesta este motivul pentru care au aplicat măsura îngheţării preţurilor la carburanţi şi la anumite alimente, însă perioada pentru care a fost valabilă această măsură urmează să expire în curând (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel