Viktor Orbán, către Nicolae Ciucă: Vecinii pot conta unii pe ceilalți
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Viktor Orbán, către Nicolae Ciucă: Vecinii pot conta unii pe ceilalți   /   Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Viktor Orbán, către Nicolae Ciucă: Vecinii pot conta unii pe ceilalți / Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Viktor Orbán, premierul Ungariei, i-a transmis un mesaj lui Nicolae Ciucă, noul premier al României.

Premierul ungar Viktor Orbán l-a felicitat într-o scrisoare pe Nicolae Ciucă pentru învestirea sa în funcţia de prim-ministru al României, a transmis Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al premierului ungar, agenţiei ungare de presă MTI.

Prim-ministrul maghiar i-a scris omologului său român că în ciuda tuturor provocărilor din ultimii doi ani, cooperarea dintre cele două ţări nu a pierdut din avânt, iar pandemia a arătat că la nevoie, vecinii se pot baza oricând unii pe ceilalţi.

Viktor Orbán şi-a exprimat convingerea că prin dezvoltarea relaţiilor economice, energetice şi de transport, cele două state s-ar putea apropia şi mai mult, totodată că ar putea fi consolidat şi dialogul politic despre temele bilaterale şi cele europene.

Şeful guvernului de la Budapesta a scris că a fost încântat să afle că UDMR va face parte din noul Guvern al României în calitate de partener de coaliţie, unde aceasta va aduce plus valoare prin experienţa şi profesionalismul său, scrie Hirado.

Ursula von der Leyen, mesaj pentru Nicolae Ciucă: Vom lucra împreună pentru a găsi soluții împotriva pandemiei

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, l-a felicitat joi pe Nicolae Ciucă pentru învestirea în funcţia de prim-ministru al României.

Felicitări Nicolae Ciucă pentru investirea în funcția de prim ministru!

Vom lucra împreună cu noul guvern român pentru a găsi soluţii împotriva pandemiei şi pentru a implementa planul naţional de redresare şi rezilienţă, a scris şefa executivului comunitar într-un mesaj pe Twitter.

Membrii Guvernului condus de prim-ministrul Nicolae Ciucă au depus jurământul de învestitură, joi, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie desfăşurată la Palatul Cotroceni. Plenul Parlamentului a acordat votul de încredere Guvernului cu 318 voturi "pentru" şi 126 voturi "împotrivă", scrie Agerpres (citește AICI).

Cooperare România - Republica Moldova. Nicolae Ciucă, discuţie cu premierul Natalia Gavriliță

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă:  "Am avut astăzi o convorbire telefonică cu prim-ministrul Republicii Moldova, doamna Natalia Gavriliță.

Am discutat despre prevederile Foii de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România - Republica Moldova, semnată la 23 noiembrie 2021. Am transmis deschiderea și disponibilitatea României pentru Republica Moldova, urmând ca, în perioada următoare, să stabilim și o întrevedere oficială" (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel