Vijeliile au făcut ravagii. Mii de case în întuneric
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Aproape 4.000 de consumatori din 18 localităţi din judeţul Mureş au rămas fără curent electric, mai multe străzi şi parcări fiind inundate.

Aproape 4.000 de consumatori din 18 localităţi au rămas nealimentaţi cu energie electrică, iar mai multe străzi şi parcări din Târgu Mureş au fost inundate, în urma ploilor abundente şi a vijeliilor de vineri seară din judeţ.

* Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş, primul incident s-a petrecut la Sighişoara, pe strada Nicolae Titulescu, unde un copac a secţionat firele de curent electric şi s-a prăbuşit pe carosabil.

Copacul a avariat linia electrică aeriană (LEA) de 20 kV Sighişoara - Dumbrăveni, lăsând 39 de puncte de transformare din şapte localităţi nealimentate cu energie electrică, fiind afectaţi 1.684 de consumatori.

* O altă avarie s-a semnalat pe LEA 20 kV Fântânele - Jacod, unde sunt afectate nouă localităţi cu 969 de consumatori şi pe LEA 20 kV Reghin - Gorneşti, unde au rămas nealimentate localităţile Petelea şi Periş, cu 1.264 de consumatori.

ISU Mureş a mai informat că a fost inundat un demisol în comuna Sângeorgiu de Mureş, o serie de străzi şi parcări din Târgu Mureş, inclusiv parcarea unui supermarket, unde se acţionează cu motopompe.

Vezi şi: Tornade, filmate în Galați (video)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel