Viespi UCIGAȘE, descoperite în SUA. Oamenii de știință au rămas consternați
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
viespi
viespi
A fost descoperit primul cuib de viespi ucigașe din SUA. Oamenii de știință au rămas consternați

Primul cuib de viespi gigantice asiatice a fost găsit în Statele Unite ale Americii. Cuibul, descoperit în statul Washington, a fost reperat prin punerea dispozitivelor de urmărire pe viespe și a fost distrus folosind un furtun de vid. Cuibul a fost găsit lângă orașul Blaine, aproape de granița canadiană.

Ce sunt viespile ucigașe?

Specia invazivă, cunoscută sub numele de „viespe ucigașă”, are o înțepătură puternică și poate scuipa venin. În special, acestea vizează albinele, care polenizează culturile și pot distruge o colonie în doar câteva ore.

Viespile gigantice asiatice sunt printre cele mai mari viespi din lume, reginele pot ajunge la peste 5 cm lungime. Înțepătura lor veninoasă poate pătrunde în hainele de protecție ale oamenilor, dar numărul persoanelor ucise este redus, aproximativ 40 anual în Asia, potrivit muzeului Smithsonian din Washington D.C.

În mod normal, habitatul lor natural se află în zone din Asia, din China până în Japonia, dar în 2019 au existat mai multe observări de „viespi ucigașe” solitare în America de Nord. Anul trecut, un alt cuib a fost distrus în Insula Vancouver din Canada, informează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel