Viermii galbeni uscați, bogați în proteine și vitamine, aprobați ca aliment NOU în UE. Până astăzi, erau ideali pentru păsări, reptile, broaște și arici
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Viermii de făină galbeni uscați au fost aprobați ca aliment în UE.

Comisia Europeană a anunțat că utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment a fost aprobată de statele membre, transmite Mediafax.

„Astăzi, 4 mai, statele membre au aprobat o propunere a Comisiei Europene care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment nou”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Conform documentului, această primă autorizare de introducere a insectelor pe piața UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de EFSA.

Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat, susțin reprezentanții CE.

Viermii de făină galbeni uscați există pe piața din România și din lume ca aliment pentru animale și au un preț redus, de aproximativ 10 lei/pachetul. Un site de profil descrie viermii deveniți de astăzi aliment nou ca fiind ”foarte iubiti de păsări, reptile, broaște țestoase, arici”. Viermii de făină galbeni uscați  ar fi surse valoroase de proteină animale și vitamine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel