VIDEO - Vremea a făcut prăpăd. Mii de oameni, fără electricitate și zeci de drumuri blocate din cauza ninsorilor
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vremea a făcut prăpăd. Mii de oameni, fără electricitate și zeci de drumuri blocate din cauza ninsorilor / Foto: Pexels
Vremea a făcut prăpăd. Mii de oameni, fără electricitate și zeci de drumuri blocate din cauza ninsorilor / Foto: Pexels
Vremea severă a făcut prăpăd în toată țara.

Vremea rea a făcut prăpăd în mai multe zone din țară. A nins viscolit, iar mulți oameni au rămas fără electricitate. Totodată, mai multe drumuri au fost blocate din cauza zăpezii. În vigoare este încă un cod galben de vânt puternic.

Astfel, peste două mii de locuințe din Apuseni au rămas fără curent electric după viscolul care a lovit județul Alba, transmite Realitatea Plus. În localitățile Abrud și Poiana Vadului au fost semnalate cele mai multe probleme.

Și în județul Gorj a nins viscolit, iar vântul a suflat cu viteze de peste 100 de kilometri la oră. Circulația pe Transalpina a fost închisă între Novaci și Rânca din cauza vizibilității reduse și a riscului crescut de accidente. Un pacient cardiac din Rânca a avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor. Omul nu putea fi transportat la spital din cauza troienelor mari, dar în cele din urmă, cu ajutorul salvamontiștii, bolnavul a ajuns la spital.

Acoperiș smuls de vânt, copac căzut

Acoperișul unui bloc a fost smuls de vânt și trântit la pământ, la Lupeni, județul Hunedoara. Vântul puternic a făcut ca câteva bucăți din acesta să cadă peste o mașină din parcare, iar alte câteva fragmente au ajuns pe o linie ferată necirculată. Probleme din cauza viscolului au fost și pe Valea Prahovei. Tot viscolit a nins și în Suceava.

Probleme au fost și la Cluj. Ninsorile și viscolul au afectat drumurile, iar un copac a căzut pe DN1. Din cauza troienelor mari s-a circulat greu și pe drumurile județene, iar mai mulți șoferi au rămas blocați în trafic. Oamenii s-au plâns că pe unele porțiuni de drum nu s-a intervenit cum ar fi trebuit cu utilajele de deszăpezire. DE altfel, tot din cauza vremii s-au produs și mai multe accidente grave în mai multe zone din țară.

Marţi, COD GALBEN de vânt în Moldova, Transilvania şi Oltenia 

"Pe parcursul zilei de marți (18 ianuarie), vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.

În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90...110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă. În Moldova, viteza vântului va atinge 60...85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55...60 km/h", transmite ANM. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel