Data publicării:

Urs filmat de Romsilva într-o pădure. Video

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Padure
Padure

Romsilva a publicat o filmare în care este surprins un urs în mediul său natural, în pădure, clip realizat cu o cameră montată în Parcul Natural Putna Vrancea.

În filmare se poate observa cum ursul adulmecă zona din jurul camerei, sesizând probabil urmele fine de miros uman, rămase în urmă. Urșii au simțul olfactiv extrem de dezvoltat, putând detecta hrana de la câțiva kilometri. Cu fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului, urșii au centrul mirosului din creier foarte dezvoltat, spre comparație, de cinci ori mai puternic decât cel al creierului uman.

Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, urșii trăiesc în pădurile din zona montană a lanțului carpatic, scrie Romsilva pe pagina oficială de Facebook. 

22 de parcuri naţionale administrate de Romsilva

Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri

În parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul. Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel