VIDEO - Momentul în care o jurnalista BBC, aflată în emisie directă, este sunată de talibani
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Momentul în care o jurnalista BBC, aflată în emisie directă, este sunată de talibani / Foto: Pixabay
Momentul în care o jurnalista BBC, aflată în emisie directă, este sunată de talibani / Foto: Pixabay
O jurnalistă BBC a fost sunată de talibani chiar în timp ce se afla în direct la TV.

O prezentatoare de la BBC a fost sunată în timp ce se afla în direct la TV de purtătorul de cuvânt al talibanilor. Acesta a vrut să vorbească despre planurile pentru viitorul Afganistanului. „Nu ne vom răzbuna pe oameni”, i-a spus Suhail Shaheen.

Jurnalista Yalda Hakim a fost sunată pe telefonul personal în timpul unui interviu live, duminică, cu doar câteva ore înainte ca talibanii să intre în capitala Kabul. Prezentatoarea a reacționat rapid și a pus telefonul lângă un microfon, pentru ca telespectatorii să audă ce are de spus Suhail Shaheen.

„Îi asigurăm pe oamenii din Afganistan, în special pe cei din Kabul, că proprietățile lor și viețile lor sunt în siguranță. Nu ne vom răzbuna pe nimeni”, i-a spus Suhail Shaheen la telefon.

„Suntem slujitorii poporului și ai acestei țări.”, a adăugat purtătorul de cuvânt al talibanilor.

Jurnalista de la BBC este născută în Afganistan și a emigrat în Australia în anii 1980. Mulți afgani se tem de o revenire brutală la regimul anilor 1990, care a fost caracterizat prin execuții publice, lapidări și interzicerea fetelor de la școală.

Talibanii, pregătiţi să protejeze accesul către aeroportul din Kabul

Talibanii sunt pregătiţi să protejeze accesul către aeroportul din Kabul pentru civilii evacuaţi de americani, a declarat marţi consilierul preşedintelui american pentru securitate naţională, Jake Sullivan, relatează Agerpres, citând  AFP.

Mii de americani care trăiesc în Afganistan şi afgani care i-au ajutat pe occidentali vor să părăsească ţara de teama represaliilor talibanilor, dar sunt încă blocaţi în afara aeroportului în zone controlate de insurgenţi.

Insurgenţii au comunicat Statelor Unite că sunt gata să protejeze transportul în siguranţă al civililor către aeroport şi intenţionăm să îi facem să respecte acest angajament, a dat asigurări responsabilul american, în cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă.

Cu toate acestea, el a făcut referire la unele informaţii potrivit cărora oameni ar fi fost întorşi din drum, împinşi sau chiar bătuţi în drum spre aeroport. Sesizăm acest lucru printr-un canal de comunicare cu talibanii pentru a încerca să rezolvăm aceste probleme (...)Dar, în general, am constatat că oamenii au putut ajunge la aeroport', a spus el. 'Un număr foarte mare au reuşit să ajungă la aeroport', a menţionat oficialul american, recunoscând totuşi că 'situaţia se schimbă de la oră la oră'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel