Data actualizării:
Data publicării:

VIDEO: Donald Trump, declarații la protestul „Salvați America”. Discurs de o oră fără întrerupere

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Donald Trump
Donald Trump
Președintele american încă în funcție, Donald Trump, a ținut un discurs la protestul „Salvați America” pentru susținerea sa, în Washington D.C., în spatele unui panou de sticlă uriaș.

Youtube video image

Donald Trump vrea oprirea validării rezultatului alegerilor


Donald Trump i-a cerut din nou vicepreşedintelui în funcţie, Mike Pence, să intervină în sesiunea plenară a Congresului, pentru a opri validarea rezultatului scrutinului prezidenţial. „Sper că Mike va face ceea ce trebuie. Sper acest lucru, deoarece dacă Mike Pence face ceea ce trebuie, câştigăm alegerile. Tot ce trebuie să facă vicepreşedintele Pence este să trimită documentele înapoi la state pentru revalidare; în acest fel, eu devin preşedinte şi voi veţi fi cei mai fericiţi oameni”, le-a spus Donald Trump simpatizanţilor, conform Mediafax.

Actualizare în timp real cu punctele importante ale declarațiilor

Donald Trump a vorbit o oră și 10 minute fără întrerupere. Discursul s-a încheiat la 20:12.

Președintele american a început discursul cu un atac la presa din Statele Unite și la rețelele de socializare, întărind apoi ideea că scrutinul din 3 noiembrie 2020 a fost fraudat. Donald Trump a continuat cu atacuri la adresa „republicanilor slabi” care nu vor să îl mai susțină, spunând că personal a ajutat „24” să se ridice. Pierzându-și răbdarea, președintele a folosit și un cuvânt urât,bullshitt”, fiind întâmpinat cu aplauze, râsete și urale din partea susținătorilor săi din Washington D.C.

Trumpp a comparat republicanii cu un „boxer cu mâinile legate” care trebuie să se lupte pentru a demonstra că alegerile au fost fraudate. „Astăzi vedem un lucru foarte important. Chiar acolo vedem un eveniment. Voi privi, istoria se face azi. Vom vedea dacă avem lideri curajoși sau lideri cărora le va fi rușine. Nu vom trebui să uităm ce se întâmplă”, a spus Trump, cu referire la validarea rezultatelor alegerilor de astăzi.

Donald Trump a spus că și-a pierdut prieteni, precum Oprah Winfrey, primind aplauzele și hohotele de râs ale mulțimii din D.C. Președintele a spus că peste 6.000 de votanți din Pennsylvania muriseră înainte de alegeri. „Oameni morți au votat!”, a continuat el, subliniind „frauda”.

Trump s-a plâns și de mesajele sale de pe Twitter care sunt șterse sau care semnalizate de „extrema stângă”. Apoi, a adăugat că protestele nu sunt promovate de el, ci sunt spontane și îl surpind plăcut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel