VIDEO: Capitala Lituaniei, legată printr-un portal de alt oraș
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Capitala Lituaniei a construit un „portal” către un oraș din afara țării.

Conform The Verge, Vilnius a găsit o soluție interesantă pentru a mai schimba peisajul cetățenilor săi care nu au putut călători din cauza pandemiei Covid-19: un „portal” în timp real către un alt oraș din Polonia. Creația este una extraordinară, cu un design foarte futurist parcă scos din filmul Stargate.

Orașul a creat astfel în zona gării o „ușă” circulară care face legătura cu Lubin, Polonia, o altă așezare urbană de la 600 kilometri depărtare. Portalurile au ecrane uriașe și camere care ajut la transmiterea imaginilor între orașe. Creatorii de la Go Vilnius au transmis că este vorba despre o „punte digitală” care ar trebui să-i încurajeze pe oameni să „regândească sensul solidarității”.

Umanitatea este în fara multor provocări... mortale

„Umanitatea este în fața multor provocări mortale, fie că vorbim de polarizarea din societate, urgența climatică sau alte probleme economice. Totuși, dacă privim îndeaproape, nu ducem lipsă de oameni de știință, lideri sau activiști cu toții brilianți, nici de cunoștințele sau tehnologia care cauzează problemele în sine. De vină sunt tribalismul, lipsa de empatie și percepția închisă a lumii”, a avut de spus Benediktas Gylys, președintele unei fundații omonime, despre care Go Vilnius spune că este inițiatorul ideii.

Proiectul are rolul de a fi „o punte care aduce oamenii împreună și o invitație de a te ridica peste prejudecățile și neînțelegerile care aparțin de domeniul trecutului”.

Durata de proiectare a fost de cinci ani

Designul circular a fost utilizat pentru a arăta ciclicitatea timpului și este un „simbol science fiction foarte cunoscut”. Acesta a fost conceput de inginerii de la Centrul de creativitate și inovație de la Universitatea Tehnică din Vilnius. Perioada de concepere a proiectului a fost de cinci ani, iar dezvăluirea sa la finalul unei pandemii care a durat peste un an a fost una fortuită, dar și potrivită.

„De la design și modelarea 3D până la dezvoltarea conținutului digital și a provocărilor logistice – un proiect ca acesta are nevoie de o echipă multifuncțională”, a transmis directorul LinkMenu fabrikas, Adas Meskenas. „Proiectele însemnate precum acesta iau naștere când mulți oameni lucrează împreună și se sincronizează în ciuda diveristății lor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel