Data publicării:

Victorie importantă a ministrului Energiei Sebastian Burduja: Canada, investiții de 3 miliarde de dolari în Centrala de la Cernavodă

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Economie
WhatsApp
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
Victorie importantă a ministrului Energiei Sebastian Burduja: Canada, investiții de 3 miliarde de dolari în Centrala de la Cernavodă.

Realizare majoră pentru România obținută de ministrul Energiei în vizita din Canada: Canada a anunțat că e dispusă să investească 3 miliarde de dolari în noile  reactoare nucleare CANDU pentru Centrala Nucleară de la Cernavodă.

Ce înseamnă concrect acest lucru


Construcția celor două reactoare CANDU-6 suplimentare va adăuga 1.400 de megawați în banda sistemului energetic din România, cu potențial de export în țările vecine. Sunt pași pentru securitatea energetică a României și Europei. 

Noile reactoare ar ajuta, de asemenea, România să evite anual aproximativ opt milioane de tone de emisii de carbon în raport cu proiecția pe cărbune și să-i permită să-și atingă obiectivul de a elimina treptat cărbunele din producerea de electricitate până în 2032.

Canada și România fac pași activi pentru a-și decarboniza sistemele energetice și sunt ambele angajate să atingă emisii nete zero până în 2050.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel