Victoraş Micula, acuzații  într-un nou dosar. Se solicită  un nou mandat de arestare
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Victoraş Micula este acuzat de 31 de infracţiuni într-un nou dosar. Fiul omului de afaceri Viorel Micula a fost trimis în judecată pentru 18 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi 13 infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit acestuia, în noul dosar, înregistrat pe rolul Judecătoriei Oradea, Micula a fost trimis în judecată pentru 18 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi 13 infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. În esenţă, Micula jr. este acuzat că, în 2019, a cumpărat, deţinut şi folosit, fără autorizaţie, mai multe arme letale de vânătoare, printr-un interpus.

Potrivit g4media.ro, în 2019, şeful IPJ Bihor, chestorul Alin Haniş, ar fi participat la o percheziție la domiciliul lui Micula junior în căutare de arme deținute nelegal, dar nu a fost găsit nimic. Câteva luni mai târziu, la o percheziție similară a DGA, au fost găsite în casa lui Micula junior mai multe arme deținute ilegal.

Avocaţii din Oradea ai milionarului, Bogdan Bodea şi Răzvan Doseanu, au refuzat, miercuri, orice comentariu pe marginea noului dosar, scrie ebihoreanul.ro

Este a doua cerere de arestare în lipsă formulată pe numele lui Victor Micula în acest an. În ianuarie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au solicitat emiterea unui mandat de arestare într-un alt dosar, în care Micula jr. este acuzat că ar fi participat ilegal la o percheziţie a Poliţiei Bihor şi ar fi accesat baza de date nepublică a MAI.

Cererea Parchetului a fost respinsă însă de instanţă, pe motiv că Micula nici nu s-a ascuns şi nici nu s-a sustras de la urmărirea penală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel