Victor Ponta, veste bună: România continuă creșterea economică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Victor Ponta
Victor Ponta
Victor Ponta le-a dat o veste bună românilor, spunând că țara noastră are una dintre cele mai importante creșteri economice la nivel european. Cu toate acestea, INS îl contrazice.

"Datele oficiale confirmă vestea bună - România continuă creșterea economică!

Cu +2,6% față de semestrul similar de anul trecut, cu +9,1% creștere industrială și în graficul creșterii de minim +2,5% pentru acest an.

Avem în continuare una din cele mai solide creșteri din UE. Este ca și când mergeam cu mașina cu 130 km la oră și acum mergem cu 100 km la oră - dar mergem tot înainte!

Avem mare nevoie de reducerea CAS, măcar de la 1 octombrie, pentru a nu scădea ritmul creșterii, mai ales că în regiune sunt și semne proaste. Mai avem spațiu de creștere pentru toamna aceasta și de aceea am mărit salariul minim, am introdus facilitatea pentru cei cu rate la bănci și am eliminat impozitul pe profitul reinvestit.

Fără a mai fi blocați de un regim care vrea doar politici de austeritate, am putea face mult mai mult! De aceea alegerile din toamnă sunt atât de importante!", este mesajul lui Victor Ponta.

Victor Ponta, contrazis de INS

Cu toate acestea, Institutul Național de Statistică îl contrazice. Potrivit datelor oficiale, produsul intern brut a scăzut în trimestrul al doilea cu 1% faţă de primul trimestru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel