Victor Ponta: Preşedintele şi premierul, salarii mai mici decât o secretară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Victor Ponta a afirmat, vineri, că salarizarea în sectorul bugetar este încă o problemă nerezolvată, ba chiar un "dezastru". Ponta a dat drept exemplu salariile preşedintelui şi prim-ministrului, spunând că acestea sunt mai mici decât salariul unei secretare de la o companie privată.

Într-o discuţie organizată vineri la Guvern pe tema dialogului social, un reprezentant al sindicatelor a arătat că salarizarea celor din administraţia publică e legată în primul rând de bugetul central şi a apreciat că ar trebui găsite resursele pentru rezolvarea problemei.

"Aici aveţi perfectă dreptate. Ştiţi foarte bine că e un dezastru cu salarizarea în sistemul bugetar, începând cu preşedintele ţării şi primul-ministru, care au salarii mai mici decât secretara de la orice companie.

Victor Ponta: Am încercat să ridic salariul minim, dar nu am reușit

Şi nu mai vorbesc de ce se întâmplă în autorităţile locale, unde cred că toţi deja sunt cu salariul minim sau aproape toţi sunt cu salariul minim. Tocmai asta încearcă Ministerul Muncii, să reaşeze măcar un pic lucrurile. Şi în învăţămnânt acum s-a ajuns, s-au comasat nu ştiu câte categorii. Asta-i problema pe care am încercat s-o rezolvăm doar de jos în sus, adică ridicând salariul minim, dar n-am reuşit altfel, dar sper să găsim resursele şi mai ales soluţia", i-a spus Ponta, potrivit hotnews.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel