Victor Ponta: Pactul de coabitare nu mai există. I-am scris deja lui Traian Băsescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Victor Ponta a spus că pactul de coabitare cu Traian Băsescu nu mai există. Declarația a fost făcută după ce președintele a spus, marți, într-un interviu acordat la B1 TV, că l-a păcălit pe premier cu pactul de coabitare.

Miercuri, la emisiunea "Ora de vârf" de la România TV, premierul Victor Ponta a zis că a renunțat la pactul cu președintele Traian Băsescu.

"În primul rând, cred că l-a păcălit pe Klaus Iohannis. Și domnul Iohannis a vorbit despre un pact de coabitare. Nu există un pact de coabitare, ci un acord de colaborare instituțională pe care l-am semnat în decembrie ca prim-ministru desemnat cu președintele în funcție. Dacă a păcălit pe cineva, nu m-a păcălit pe mine. Scopul acelui acord era de a primi un mandat de prim-ministru pe care l-am și primit. Dacă i-a păcălit pe partenerii noștri inernaționali, eu am decis să-i trimit lui Traian Băsescu o scrisoare prin care explic cum a fost prezentat acest acord. Ținând cont de declarațiile pe care le-a făcut, spun că acel acord nu mai există. Așadar nu mai produce niciun efect", a spus Victor Ponta.

Întrebat dacă denunță pactul de coabitare cu Traian Băsescu, premierul a răspuns: "Evident, din moment ce domnul Băsescu a zis că totul a fost o păcăleală. Nu poți să bazezi o relație instituțională pe o păcăleală. Eu am de gând în continuare să respect atribuțiile președintelui României. Cred că trebuie să colaborăm instituțional. Cu toate acestea, este clar că acel acord a fost doar o păcăleală și nu a intenționat niciodată să-l respecte."

Reamintim că președintele Traian Băsescu a declarat anterior că Victor Ponta a fost „un politician mai slab decât el", adăugând că „l-a păcălit" să semneze pactul de coabitare.

Știre în curs de actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel