Victor Ponta începe atacul asupra Budapestei
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp

Revenit din concendiu, Victor Ponta a lansat un  atac la adresa Ungariei, după ce ambasadorul României la Budapesta, Victor Micula, a fost la MAE ungar.

"Nu doresc sa cad in capcana provocarilor de la Budapesta , dar Guvernul Romaniei nu poate tolera la nesfarsit derapajele inacceptabile ale Ambasadorului Ungariei la Bucuresti sau ale altor oficiali maghiari care ne viziteaza tara! Pozitia MAE din Romania a fost extrem de echilibrata si in acord cu normele si standardele europene!

Si o precizare necesara - respect Ungaria si poporul maghiar dar nu trebuie sa primesc aprobare de la Budapesta ca sa-mi expun opiniile legitime privind tara mea / nu sunt constrans de liderii PPE ( asa cum din pacate sunt alti colegi din politica romaneasca ) sa inchid ochii si sa inghit cu umilinta asemenea derapaje de la normele diplomatice si de respect intre doua tari!, a scris premierul pe Facebook.

Citește și: Reacție vehementă din partea unui oficial străin după declarațiile lui Ponta

Ambasadorul român la Budapesta, Alexandru Victor Micula, a cerut luni o audienţă la MAE al Ungariei şi a mers marţi la sediul ministerului pentru a exprima dezacordul puternic faţă de conţinutul declaraţiilor făcute de ambasadorul Zakonyi Botond cu privire la ansamblul relaţiilor bilaterale româno-ungare, a precizat Biroul de Presă al MAE de la Bucureşti, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă emis luni de MAE, partea română a atras atenţia, printre altele, că declaraţiile referitoare la un eventual statut de autonomie, bazat pe criterii etnice, echivalează cu o imixtiune în afacerile interne ale României, criticând şi afirmaţiile referitoare la premierul Victor Ponta.

Ambasadorul Alexandru Victor Micula a transmis oficialilor de la Budapesta mesajul Ministerului român al Afacerilor Externe.

Presa maghiară susţine, însă, că ambasadorul român a fost convocat de MAE al Ungariei pe tema unor declaraţii făcute luni de premierul Victor Ponta, când a spus că Ungaria încearcă să provoace România şi a făcut referire la unele declaraţii ale ambasadorului ungar la Bucureşti, Botond Zakonyi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel