VICTOR PONTA, despre români și religie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul Victor Ponta a declarat într-un discurs cu ocazia sfințirii bisericii greco-catolice din Bistrița că România este a tuturor românilor care cred într-un Dumneze, fie că sunt ortodocși, catolici, protestanți sau neoprotestanți.

Duminică, Victor Ponta a fost invitat de onoare în municipiul Bistrița, motivul fiind participarea la slujba de sfințire a bisericii greco-catolice "Buna Vestire" din localitate. Cu acest prilej, premierul a ținut să menționeze că în fața lui Dumnezeu toți suntem egali, indiferent de religie, drept pentru care nu va exista niciodată o diferențiere sau o discriminare atâta timp cât legile și Constituția țării vor fi respectate. 

"Am participat la sfințirea bisericii greco-catolice din Bistrița, la invitația autorităților ecleziastice, și am făcut acest lucru în primul rând pentru a da un mesaj foarte clar: România este a tuturor românilor, a celor majoritari ortodocși, așa cum sunt și eu, a celor romano-catolici, greco-catolici, a protestanților și a neoprotestanților, a tuturor celor care cred în ceva, cred într-un Dumnezeu și în fața lui Dumnezeu suntem toți egali. Toți cei care cred în Dumnezeu, care servesc țara și respectă Constituția și legile țării sunt buni români și vreau să fie foarte clar că nu va exista niciodată o diferențiere sau o discriminare", a spus premierul.

Citește și: Victor Ponta, la nunta fiicei primarului de Iași, Gheorghe Nichita 

Prim-ministrul a dat asigurări că Guvernul va sprijini în continuare proiectele cultelor religioase, indiferent care sunt acestea, iar la finalul ceremoniei, acesta a primit din partea protopopului greco-catolic de Bistrița o pălărie tradițională cu pană de păun și o icoană, în timp ce episcopul de Cluj-Gherla i-a oferit premierului o diplomă de onoare, în semn de recunoștință pentru sprijinul acordat comunităților greco-catolice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel