Data actualizării:
Data publicării:

Victor Ponta, către miniștri: Lucraţi non-stop ca proiectul de buget să fie gata vineri

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp

Premierul Victor Ponta le-a adus la cunoștință miniștrilor, în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri, că trebuie să lucreze "non-stop" până vineri la ora 10:00 pentru ca proiectul de buget să fie aprobat în Executiv, în ședință specială, și transmis în aceeaşi zi la Parlament spre dezbatere şi adoptare.

"După cum ştiţi foarte bine, s-au încheiat negocierile pe buget cu Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional. Vreau să mulţumesc colegilor miniştri, de Finanţe şi Buget, care au condus negocierea, dar şi celorlalţi. În baza datelor pe care le avem, şi anume 1,83 deficit pe cash, nicio taxă şi impozit, toate măsurile economice şi sociale adoptate incluse, de asemenea, acordurile pe care le avem cu Sănătatea şi Educaţia privind creşterea veniturilor şi alocarea tuturor fondurilor pentru cofinanţări de fonduri europene, trebuie să finalizaţi până vineri, la ora 10,00, bugetele", le-a transmis premierul Ponta, miercuri, la Palatul Victoria, miniștrilor săi.

Ponta a subliniat că urmează un program de lucru prelungit pentru ca bugetele ministerelor să fie gata la termenul fixat.

"Asta înseamnă că plecaţi de aici înapoi, luaţi toţi funcţionarii din ministere şi până vineri, la ora 10,00, cu cei de la Buget, terminaţi bugetul, ca să-l putem trimite Parlamentului. Vineri, la ora 12,00, cred că au Birouri Permanente şi vreau să ne ţinem de cuvânt. Ştiu că este extrem de mult de lucru, dar asta este, lucraţi non-stop ca să putem să avem proiectul de buget finalizat', a mai declarat premierul, citează Mediafax.

Bugetul pentru 2015, unul sigur, afirmă Ponta

Ulterior întrunirii Guvernului de la Palatul Victoria, premierul Ponta, într-o postare pe Facebook, îi asigură pe români că  "bugetul pentru 2015 este unul sigur".

"Negocierile cu partenerii internaționali s-au desfășurat foarte bine, în ciuda controverselor de zilele trecute. Acordul rezultat este un succes pentru România!

Bugetul pentru 2015 este unul sigur, oferă predictibilitate și demonstrează gradul mare de eficiență guvernamentală pe care România l-a atins.
Bugetul este construit pe baza unei estimări de creștere economică sănătoasă, un deficit mic, datorii istorice care se micșorează rapid, încasări din ce în ce mai mari și, poate cel mai important, include proiecte de stimulare economică si de dreptate socială concrete, cu efecte pe care românii le pot simți!", a scris cu mai puțin de o oră în urmă, premierul Victor Ponta pe contul său de socializare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel