Victor Ponta are cale liberă către Camera Deputaților. Ce a declarat șefului CCR
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Șeful Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a declarat că președintele Camerei Deputaților, potrivit regulamentului acestui for legislativ, poate fi revocat de grupul parlamentar care l-a propus, arătând că nu este o interdicție ca o formațiune să propună pentru această funcție un deputat din alt grup, transmite Agerpres.

"Regulamentul spune că numai grupul care l-a propus îl poate revoca. Acesta este răspunsul. (...) Cum nu? Am zis eu nu?", a afirmat șeful CCR, într-o emisiune difuzată duminică la Digi 24.

Precizarea a venit ca urmare a unei întrebări legate de posibilitatea revocării actualului președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, care a fost dat afară din grupul care l-a numit.

Întrebat dacă Zgonea mai poate fi revocat, deși nu mai este membru al grupului PSD, șeful CCR a precizat: "Da, (...) dacă spune regulamentul că grupul care l-a propus. Grupul care l-a propus putea să-l propună pe unul din alt grup, unul care nu era din grupul acela. Deci putea foarte bine un grup parlamentar, nimeni nu l-ar opri, să-l propună președinte pe un deputat care nu este din grupul lor. Nu este o interdicție".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel