Victor Negrescu a solicitat intervenția Uniunii Europene în România pentru a gestiona criza medicală
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 21 oct, 12:41
WhatsApp
Victor Negrescu: România a ratat atât campania de vaccinare cât și achiziția de teste din bani europeni
Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, a luat cuvântul în plenul Parlamentului European pentru a prezenta situația medicală dezastruoasă din România și a solicita Uniunii Europene să intervină pentru a ajuta țara noastră în a gestiona criza din domeniul sănătății.

“Pandemia nu a trecut. Mai sunt multe state membre care întâmpină probleme în a gestiona criza medicală. De aceea, acest subiect trebuie să fie primordial pe agenda Consiliului European.

În România, din cauza incompetenței partidelor de dreapta, avem astăzi peste 500 de decese pe zi. La fiecare 2 minute moare o persoană, iar acest lucru riscă să readucă întreaga Europă în zona roșie.

Uniunea Europeană trebuie să intervină. Nu poate să lase lucrurile la voia întâmplării, mai ales că executivul din România a ratat atât campania de vaccinare cât și achiziția de teste din bani europeni.” a precizat eurodeputatul Victor Negrescu.

 

G Ad:

Vezi și: Tudor Ciuhodaru face un apel către Europa: „România se sufocă”

 

Europarlamentarul român a solicitat o decizie în cadrul Consiliului European privind criza prețurilor din domeniul energiei și o implicare mai amplă în gestionarea efectelor negative generate de pandemie.

“Efectele negative ale pandemiei asupra economiei și societății sunt doar la început. Consiliul trebuie să fie mai activ în a reacționa. Este valabil și pentru criza prețurilor din domeniul energiei.

Profiturile cresc, iar populația europeană sărăcește. Dincolo de cinismul unor lideri politici, este nevoie de măsuri active și de acțiuni europene care să ofere soluții la provocările și greutățile întâmpinate de cetățeni. Mă aștept de la Consiliul European viitor să vină cu soluții și decizii clare. Indecizia costă vieți.” a adăugat europarlamentarul social democrat, Victor Negrescu.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro