Victor Ciutacu, mesaj pentru români de 1 Decembrie: Este cel mai important lucru
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Victor Ciutacu
Victor Ciutacu
Cu ocazia Zilei Naționale de 1 Decembrie, când România sărbătorește 100 de ani de la Marea Unire, jurnalistul Victor Ciutacu a transmis un mesaj.

Victor Ciutacu a precizat că cel mai important lucru este ca românii să continue să fie ei înșiși, și acum de Ziua Națională, dar și în următoarea perioadă.

„Nu știu în ce măsură sunt eu cel mai potrivit să dau mesaje poporului român, dar mesajul meu de 1 Decembrie către români este să fie ei înșiși în continuare. Nu suntem nici cel mai grozav neam de pe planetă, astfel încât să ne mândrim că nu mai este nimeni ca noi, după cum nu suntem nici ultimul neam cum încearcă unii să ne facă să să ne simțim și să avem complexe de inferioritate. Suntem o nație ca oricare alta, cu plusurile și minusurile ei. Dar în care, după părerea mea, marea majoritate, ține prea mult la aparențe. 

Ne place prea mult să pozăm în ceea ce nu suntem de dragul gurii vecinului. Pare un soi de complex în care trebuie să dăm bine în fața vecinului, fie că e vecinul de peste ocean, partenerul strategic, până la adevărații vecini geografici. Nu înțeleg de ce în contextul în care neamul acesta e departe de vreo armonie, ar trebui ca de 1 Decembrie să jucăm toți hora, să ne iubim. În măsura în care detești pe cineva, îl detești și de 1 Decembrie, și la 100 de ani de România Unită, și la 99 de ani, și îl vei detesta la fel și la 101. Pe de altă parte dacă îl placi pe unul, de asemenea, în esență, îl cam placi tot timpul. Nu cred că ar mai trebui să oferim un exercițiu de ipocrizie colectivă în care să ne adunăm, să ne strângem în brațe iar a doua zi să continuăm de unde am rămas, să punem mâna pe lopeți și pe topoare și să ne dăm cu ele în cap.

Din acest motiv, mesajul meu este ca oamenii să continue să fie ei înșiși. Cu bune, cu rele, cu simpatii și antipatii, cu dușmănii și cu prietenii”, a transmis Victor Ciutacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel