Victor Alistar va fi numit secretar de stat, afirmă Victor Ponta
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
victor alistar
victor alistar

 Victor Ponta a declarat că Victor Alistar, propus şi retras ulterior din postul de ministru delegat pentru strategii guvernamentale, va fi numit cel mai probabil secretar de stat şi va coordona un departament destinat acestor strategii.  "Probabil va fi numit secretar de stat, am nevoie de el", a spus Ponta, la Antena 3.

 Victor Alistar fusese propus ministru delegat pentru strategii guvernamentale, însă premierul Victor Ponta a anunţat ulterior că acesta nu va face parte din miniştrii pe care îi va propune în Parlament şi nici nu face altă nominalizare.

 Nominalizarea lui Alistar a fost criticată de PDL, iar ANI arăta că acesta are interdicţie de a ocupa funcţii publice timp de trei ani, până în 7 august 2012, ca urmare a actului de constatare a incompatibilităţii sale, rămas definitiv în august 2009.

 Agenţia Naţională de Integritate informa că Victor Alistar s-a aflat, în perioada 12 octombrie 2001 - 1 martie 2009, în stare de incompatibilitate, fiind atât angajat al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, cât şi director executiv al Asociaţiei Române pentru Transparenţă şi avocat definitiv. Actul ANI nu a fost constestat, astfel că a rămas irevocabil.

 Astfel, lui Victor Alistar i s-a aplicat sancţiunea de decădere din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani, de la data rămânerii definitive a actului de constatare, respectiv până la data de 7 august 2012.

 Ca urmare a rămânerii definitive a stării de incompatibilitate a lui Alistar, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a cerut Curţii de Apel Bucureşti, în octombrie 2009, anularea actelor administrative emise de către preşedintele ANFP în vederea aprobării cererilor de suspendare, respectiv de prelungire a suspendării raportului de serviciu în cazul lui Victor Alistar, precum şi pentru anularea menţiunilor din cartea de muncă a acestuia, pentru perioada 2004-2009.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel