Vicepreședintele american Kamala Harris, declarații de presă. Anunț despre Joe Biden
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a făcut declarații de presă.

Update: Oficiali și aliați ai campaniei au efectuat deja sute de apeluri în numele Kamalei, îndemnând delegații să se alăture - la convenția Partidului Democrat de luna viitoare - nominalizării acesteia pentru funcția de președinte în alegerile din 5 noiembrie împotriva republicanului Donald Trump.

Practic, toți democrații proeminenți care au fost văzuți ca potențiali contracandidați ai lui Harris s-au aliniat în spatele ei, inclusiv guvernatorul statului Michigan, Gretchen Whitmer, guvernatorul statului California, Gavin Newsom, și guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, conform Reuters.

Update: Vicepreședintele Harris nu a făcut declarații cu privire la posibila candidatura la alegerile prezidențiale din SUA. Apariția a avut loc la un eveniment sportiv de celebrare a echipelor campioane ale organizației National Collegiate Athletic Association.

Principalele declarații:

- Realizările lui Biden sunt de neegalat în istoria modernă.

- Biden se simte mult mai bine, se recuperează rapid după Covid.

CITEȘTE ȘI: Liderii lumii reacționează la retragerea lui Biden din cursa prezidențială

Știrea inițială: Vicepreședintele Kamala Harris a făcut primele declarații după ce președintele SUA, Joe Biden, a anunțat că se retrage din cursa pentru încă un mandat la Casa Albă și că o susține pe aceasta.

„Am decis să nu accept nominalizarea și să-mi concentrez toată energia asupra îndatoririlor mele ca președinte pentru restul mandatului meu. Prima mea decizie ca nominalizat al partidului în 2020 a fost să o aleg pe Kamala Harris ca vicepreședinte. Și a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o. Astăzi vreau să îmi ofer sprijinul deplin și susținerea pentru ca Kamala să fie nominalizată ca reprezentantă a partidului nostru în acest an. Democrați - este timpul să ne unim și să-l învingem pe Trump. Hai să facem asta”, a transmis Biden pe X.

Captură de ecran / Foto: Joe Biden X

DCNews a transmis LIVE principalele declarații făcute de vicepreședintele Kamala Harris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel