Viața pe Ceres este mai plauzibilă decât pe Lună sau pe Marte, afirmă un cercetător
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Viața pe Ceres este mai plauzibilă decât pe Lună sau pe Marte, afirmă un cercetător. Sursă foto: Pixbay
Viața pe Ceres este mai plauzibilă decât pe Lună sau pe Marte, afirmă un cercetător. Sursă foto: Pixbay
Potrivit unui cercetător de la Institutul Meteorologic Finlandez, viața pe Ceres ar fi mai plauzibilă decât pe Lună sau pe Marte.

Potrivit unui cercetător, un „mega-satelit” care orbitează planeta pitică Ceres ar putea fi utilizat pentru locuirea pe aceasta. Ceres este o bucată de rocă din interiorul Sistemului Solar. Se află în centura de asteroizi dintre Marte și Jupiter și, având diametrul său de 952 kilometri, este considerat atât cel mai mare asteroid cunoscut din sistemul solar, cât și singura planetă pitică mai aproape de Soare decât Neptun.

Fizicianului și astrobiologului Pekka Janhunen de la Institutul Meteorologic Finlandez spune că locuirea pe Ceres este mai plauzibilă decât pe Marte sau pe Lună. „Motivația este de a avea o așezare cu gravitație artificială care să permită dezvoltarea dincolo de zona de locuit a Pământului, oferind în același timp o călătorie ușoară intra-așezare pentru locuitori și o densitate de populație rezonabilă de 500 oameni pe kilometru pătrat", a spus Janhunen.

Deoarece Ceres este atât de departe de Soare, folosirea unor oglinzi ar putea folosi pentru a direcționa lumina soarelui spre habitat, în scopul cultivării plantelor, pentru iluminare și pentru energia solară. Aceste oglinzi ar fi articulate pe o parte a satelitului în formă de disc și ar putea fi ajustate pentru a colecta cea mai mare lumină solară pe măsură ce planeta pitică se mișcă în jurul stelei, informează Science Alert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel