Ultima postare a unui bolnav de cancer: Știu că se apropie, nu mă tem
Data publicării:
Autor: Badoiu Raluca
WhatsApp
roger-ebert304
roger-ebert304

Roger Ebert, cunoscut ca un celebru critic de film, a murit la vârsta de 70 de ani, răpus de cancer, informează "Ne vedem la film," au fost ultimele cuvinte Ebert scrise pentru cititorii săi. Ele au fost publicate într-un eseu intitulat "Trăiește în prezent" pe blogul său marți, în care a explicat modul în care privește viața și faptul că nu se teme nicio secundă de moarte. Iată ce a scris criticul în ultima sa postare:

" Știu că se apropie, iar eu nu mă tem, pentru că eu cred că nu există nimic pe partea cealaltă a morții de care să mă  tem. Sper să fiu scutit de dureri pe cât de mult posibil. Am fost perfect inconștient înainte de a mă naște, și cred că a și în morte este aceeași stare. Sunt recunoscător pentru darurile de inteligență, iubire, mirare și râsete. Tot ce am adunat în  viață au fost amintirile mele aduse acasă din călătorii.

 Nu mă aștept să mor în curând. Dar s-ar putea întâmpla în acest moment, în timp ce scriu. Vorbeam zilele trecute cu Jim Toback, un prieten de 35 de ani, despre moartea noastră. Întrebați pe cineva ce simte despre moarte, a spus el, și  îți va spune că toată lumea va muri. Pune-le în următoarele 30 de secunde Nu, nu, asta nu se va întâmpla. Cu toate acestea ș-ar putea să plecăm din acestă lume în orice secundă dată.  Și eu, dar sper că nu. Am planuri. Cu toate acestea, boala ma condus cu hotărâre spre contemplarea morții. Asta ma condus la subiectul evoluției și am devenit înghițit pe blog-ul meu în discuțiile despre Dumnezeu, viața de apoi, religie, teoria evoluției, design inteligent, reîncarnare, natura realității, ceea ce a venit înainte de Big Bang, natura inteligenței, realitatea sine, moarte, moarte, moarte."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel