Vezi cum vor arăta avioanele comerciale peste 15 ani - GALERIE FOTO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

La sfârșitul anului 2010, NASA a încheiat contracte cu trei giganți industria americană a aviației - Lockheed Martin, Northrop Grumman și Boeing - pentru a realiza un concept pentru avioanele comerciale care ar putea să survoleze spațiul aerian mondial începând cu anul 2025. De Ce News vă prezintă cele 3 proiecte.

[caption id="attachment_33638" align="alignleft" width="300" caption="Lockheed Martin"][/caption]

În momentul încheierii contractului, fiecare echipă a predat agenției spațiale americane un proiect inițial al designului viitoarelor aparate de zbor. Cele trei concepte sunt diferite, dar toate trebuie să îndeplinească obiectivele NASA de a reduce zgomotul și emisiile și de a obține un consum mai scăzut de combustibil, ceea ce presupune existența unor tehnologii noi complexe la bordul acestor avioane. Aeronava propusă va trebui să opereze cu securitate într-un sistem de management al traficului aerian.

Fiecare concept va trebui să fie în stare să zboare cu până la 85% din viteza sunetului, să ofere o autonomie de zbor de aproximativ 11.000 de km și să poată transporta o greutate între 22 și 44 de tone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel