Vezi câți bani au primit partidele în prima săptămână de campanie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Campania electorală pentru alegerile parlamentare a început de o săptămână, timp în care formațiunile politice și candidații independenți au încercat să absoarbă cât mai mulți bani din donații. După șapte zile de campanie, USL conduce detașat cu 3 milioane de lei primiți din donații, dublu față de PDL și aliații săi. Urmează PPDD cu 1,3 milioane de lei, FC cu 270 de mii de lei și UDMR cu 195 de mii de lei.

În prima săptămână de campanie electorală, bugetul USL a crescut cu 3 milioane de lei. Cea mai mare parte a sumei provine din partea persoanelor fizice (aproape 2,6 milioane de lei), în timp ce contribuţia firmelor a fost de 400 de mii de lei.

PDL a strâns din donaţii o sumă similară cu cea atrasă de PPDD. La cei 1,3 milioane de lei pe care i-au primit democrat-liberalii se adaugă cei 15 mii de lei veniţi prin intermediul PNŢCD şi alţi 270 de mii donaţi Forţei Civice. În ciuda faptului că a fost lansată în urmă cu trei luni, formaţiunea lui Mihai Răzvan Ungureanu reuşeşte să strângă mai mult chiar decât unele partide cu experienţă. Spre comparaţie, UDMR şi-a adjudecat în prima săptămână de campanie doar 195 de mii de lei. Cu toate acestea, sumele strânse în total de ARD rămân la jumătatea celei adunate de Uniunea Social Liberală.

Bani pentru campaniile electorale au mai primit Uniunea Ucrainenilor din România - 4.000 de lei, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România - 3.000 de lei, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România - 2.000 de lei, PRM - 7.800 de lei, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România - 2.000 de lei şi Uniunea Polonezilor - 5.000 de lei. Candidatul independent Gheorghe Piperea a strâns 1.000 de lei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel