Vezi cât zahăr inghiți la fiecare sticlă de bere cu lămâie băută
Data publicării:
Autor: Barbu Madalina
WhatsApp
radler-bere-cu-lamaie
radler-bere-cu-lamaie

Unele beri dulci au până la 6% zahăr. La 4-5 beri băute pe seară, aportul de glucide este enorm, ducând la obezitate și diabet. Consumul acestor sortimente „răcoritoare” a crescut exponențial vara aceasta, față de anul trecut.

Consumul de bere slab alcoolizată s-a dublat în România față de anul trecut. Până vara aceasta, bărbații evitau să stea pe terasă cu o bere cu lămâie în față, aceasta fiind considerată o băutură exclusiv pentru femei. Acum însă nimeni nu se mai formalizează. „E un trend clar, e o migrație a gusturilor, se beau tot mai multe beri dulci sau acrișoare”, spune Constantin Bratu, președintele Asociației Berarilor din România. În ultimii doi ani, femeile au început să o consume timid, ducând aceste sortimente la o cotă de piață de 2%, iar vara aceasta estimările producătorilor remarcă o creștere de până la 7% din totalul pieței.

Mult zahăr în „berile cu lămâie”

Ceea ce nu lipsește din nicio bere cu arome sunt E-urile, dintre care cel mai periculos este considerat E104, un colorant artificial. Dar cea mai mare capcană o reprezintă conținutul de zahăr și pe care mulți consumatori obișnuiți de bere nu îl conștientizează atunci când înlocuiesc băutura clasică cu varianta „răcoritoare”. Există „beri cu lămâie” care ajung la 6% conținut de zahăr, ceea ce înseamnă 30 g la o sticlă de 500 ml, ceea ce este enorm. Dacă te răcorești cu 4-5 beri dulci pe seară, înseamnă un aport de 120-150 g de zahăr, ceea ce duce automat, pe termen lung, la obezitate și diabet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel