Data publicării:

Vezi care sunt cele mai grave atacuri din Statele Unite din ultimii 20 de ani

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
columbine cafeteria shooting
columbine cafeteria shooting

Atacul armat soldat cu moartea a şase persoane, sâmbătă, la Tucson şi rănirea altor 12, între care o membră democrată a Congresului american, este departe de a fi cel mai sângeros incident din ultimii 20 de ani în Statele Unite, relatează AFP, prezentând o cronologie a acestora, preluată de Mediafax

- 16 octombrie 1991: Un bărbat ucide 22 de persoane într-un restaurant din Killeen (Texas) şi răneşte alte 20 înainte de a se sinucide.

- 20 aprilie 1999: La Littleton (Colorado), doi liceeni deschid focul în liceul Columbine. Doisprezece elevi şi un profesor sunt ucişi. Cei doi tineri se sinucid.

- 29 iulie 1999: După ce şi-a ucis soţia şi cei doi copii, un broker în vârstă de 44 de ani deschide focul în două companii de brokeraj din Atlanta (Georgia), provocând moartea a nouă persoane, apoi se sinucide.

- 21 martie 2005: La Red Lake (Minnesota), un adolescent în vârstă de 16 ani ucide nouă persoane din şcoala sa, dintre care cinci liceeni, înainte de a se sinucide.

- 16 aprilie 2007: Un student în vârstă de 23 de ani de origine coreeană ucide 32 de persoane înainte de a se sinucide în campusul universităţii Virginia Tech, la Blacksburg (Virginia). Masacrul este cel mai grav din istoria Statelor Unite pe timp de pace.

- 5 decembrie 2007: Un tânăr în vârstă de 19 ani, înarmat cu o puşcă de asalt ucide opt persoane într-un centru comercial din Omaha, în Nebraska (centru), înainte de a se sinucide.

- 24 decembrie 2008: Un bărbat deghizat în Moş Crăciun deschide focul asupra participanţilor la o petrecere, ucigând nouă persoane. Ulterior, acesta se sinucide.

- 10 martie 2009: O persoană cu probleme psihice ucide zece persoane, între care mama sa, în trei oraşe din Alabama (sud), înainte de a întoarce arma asupra sa.

- 3 aprilie 2009: Un bărbat de origine vietnameză deschide focul într-un centru de primire pentru imigranţi din Binghamton (statul New York), provocând moartea a 13 persoane.

- 5 noiembrie 2009: Nidal Hasan, un psihiatru militar de origine palestiniană, declanşează cel mai grav atac înregistrat vreodată într-o bază militară americană, provocând moartea a 13 persoane şi rănirea alte 42, înainte de a fi rănit şi imobilizat.

- 20 ianuarie 2010: Un bărbat ucide opt persoane în Virginia (est), apoi se predă după ce este urmărit de 150 de poliţişti.

- 3 august 2010: Un bărbat care avea relaţii dificile cu angajatorii săi îşi ucide opt colegi într-o întreprindere de distribuţie a berii din Connecticut (nord-est), înainte de a întoarce arma împotriva lui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel