Veşti pentru românii din Marea Britanie. Corina Creţu: Mă îngrijorează. Nu beneficiază de tratamentul aplicat tuturor
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Corina Creţu, veşti pentru românii din Marea Britanie. Sursa: Pixabay
Corina Creţu, veşti pentru românii din Marea Britanie. Sursa: Pixabay
Europarlamentarul Corina Creţu vine cu veşti noi pentru românii care vor să muncească sau să studieze în Marea Britanie, după Brexit. 

"Am primit asigurări din partea Președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că drepturile cetățenilor români care și-au stabilit reședința în Marea Britanie până la 31 decembrie 2020 vor fi protejate. Mă îngrijorează, însă, tratamentul diferențiat aplicat românilor care doresc să se stabilească de acum înainte în Marea Britanie! 

În răspunsul pe care l-am primit din partea Ursulei von der Leyen - urmare a interpelării pe care am adresat-o Comisiei Europene - am fost informată că drepturile cetățenilor români și ale familiilor acestora vor fi protejate, în conformitate cu condițiile prevăzute în Acordul de Retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană. Cu alte cuvinte, românii care locuiau deja în Marea Britanie până la 31 decembrie 2020 (finalul perioadei de tranziție) pot continua să locuiască, să lucreze și să studieze în Marea Britanie pe toată durata vieții lor.", a scris Corina Creţu pe Facebook. 

Probleme pentru românii care vor să vină de acum în Marea Britanie

"Din păcate, însă, situația nu se aplică cetățenilor români și membrilor familiilor acestora care nu își au încă reședința în Regatul Unit sau care intenționează să se mute acum în Regatul Unit. Îngrijorător este că, în acest moment, românii nu beneficiază de tratamentul aplicat cetățenilor celorlalte țări UE dacă doresc să muncească în Marea Britanie pe termen lung.

Deși solicitanții din 22 de State Membre UE beneficiază automat de o reducere de 55 lire sterline la plata taxei pentru obținerea vizei de muncă, românii nu se află printre aceștia. Același lucru se întâmplă și cu solicitanții din Bulgaria, Estonia, Lituania și Slovenia. Sper ca în viitorul apropiat Comisia Europeană să rezolve această situație disproporționată.

Ca Membră a Parlamentului European, voi susține demersurile pentru o abordare unitară față de toți cetățenii europeni. Cred că ar fi în spiritul bunelor relații dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie, care trebuie să se mențină în ciuda despărțirii prin Brexit", a mai scris aceasta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel