Data actualizării:
Data publicării:

Vestea zilei despre Starețul Efrem Vatopedinul, infectat cu coronavirus. Părintele Vasile Ioana: Minunea s-a produs!

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Vasile Ioana
Vasile Ioana

La începutul lunii iunie, Starețul Efrem Vatopedinul a fost diagnosticat pozitiv la testul COVID-19. 

Situația Părintelui Stareț Efrem se agravase puțin prezentând oarece probleme respiratorii. Gheronda Efrem ajunsese la terapie intensivă. Acum părintele Vasile Ioana a venit cu vești foarte bune. 

”Dragii mei! Minunea s-a produs! Gheronda Efrem este acum bine! A trecut de trei ori pe lângă moarte iminentă, spre marea uimire a medicilor! În toată această perioadă s-au petrecut mai multe minuni, pe care nu am binecuvântare să le comunic public. Sunt însă convins că le veți afla într-o zi, cu binecuvântare de la părinți!

Dumnezeu a făcut această minune (a salvării părintelui din ghearele morții) și pentru rugăciunile a mii și mii de români care s-au rugat fierbinte! Haideți acum, să facem o rugăciune de mulțumire către Maica Domnului, care a făcut această minune, mijlocind pentru salvarea acestui suflet mare, acestui far luminos al Ortodoxiei!”, a fost mesajul preotului Vasile Ioana de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi.

Cine este părintele Efrem Vatopedinul 

Părintele Efrem Vatopedinul provine dintr-o familie cipriotă săracă, dar evlavioasă. S-a născut în 1956 în localitatea Peristeronopighí din Cipru. A rămas orfan de copil, atunci când tatăl său a fost omorât de turci, în faţa întregii familii, în timpul invaziei din 1974. După încheierea studiilor liceale, în 1974 a intrat la Facultatea de Teologie a Universităţii din Atena. A absolvit în 1978 şi s-a întors în Cipru unde, în 1979 a fost numit profesor la Şcoala Bisericească „Apostolul Varnava” din Nicosia. În 1981 a hotărât să devină monah la Sfântul Munte, intrând în obştea lui Gheronda Iosif. A fost hirotonit diacon în 1983 şi preoțit în 1984. După ce a fost ales egumen la Vatoped, Părintele Efrem a preluat administrarea mănăstirii şi îndrumarea duhovnicească a monahilor acesteia.

În timp foarte scurt, Gheronda Efrem a reuşit să reaşeze din punct de vedere liturgic și tipiconal mănăstirea, să o restaureze în cea mai mare parte, să îi conserve vechile odoare şi să se îngrijească de întreaga ei zestre materială. Mănăstirea, care astăzi numără peste 110 monahi, a ajuns să fie cel mai mare așezământ de călugări din Grecia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel